tirsdag, januar 25, 2022

Lillian (84) ble reddet av «ungdom i 40-årene» fra tåkehavet: – Hvem er min gode hjelper?

Mest lest nå

Lillian Wollan (84) skulle hjem fra et nyttårsselskap da tåken gjorde det vanskelig for henne å kjøre videre.

Den 84-år gamle kvinnen skulle hjem til Hop i Bergen, og hadde ikke kjørt langt da et tåkehav plutselig la seg over bydelen. For Lillian ble det hele en ubehagelig opplevelse da det både var glatt på veiene, og nesten ikke sikt.

– Jeg svingte ut på veien med bilen. Der så jeg knapt en meter foran meg. Tåken lå vanvittig tett. Jeg måtte kjøre meter for meter i sneglefart, sier hun til Fanaposten som først omtalte saken.


Til slutt måtte Lillian bare stoppe bilen. Det var ikke forsvarlig. Men hva skulle hun gjøre? Hun kunne jo ikke snu heller for sikten var like dårlig begge veier.

Da kom det en bil som tydeligvis forsto at Lillian hadde problemer. I bilen satt det Lillian omtaler som en «ungdom i 40-årene». Mannen i bilen ville hjelpe. Han sa at han kunne kjøre foran, og geleide henne hjem.

– Han var vennlig og hjelpsom, og han kjørte foran meg i sakte tempo. Da klarte jeg å følge etter og kom meg trygt nedover Fanavegen, sier Lillian til Fanaposten.

Lillian takker mannen som hjalp henne fra «tåkehavet». Foto: Facebook / Privat

Mannen geleidet Lillian helt hjem. Hun kom seg trygt inn i leiligheten, men så gikk det opp for den 84-år gamle kvinnen at hun aldri fikk mannens navn. Hun kontaktet derfor lokalavisen i håp om å finne ut hvem det var som hjalp henne.

Fant den gode hjelperen

Og ved god hjelp av lokalavisen Fanaposten ble den gode hjelperen sporet opp. Han heter Håkon Johannesen og jobber til dagen som vekter.

Etter at han leste saken i avisen tok han selv kontakt, og har nå snakket på telefon med Lillian. Han sier selv at sikten var helt forferdelig den aktuelle kvelden, og at det var som å kjøre i blinde.

Allikevel er han overrasket over all oppmerksomheten saken har fått. Johannesen mener at han ikke gjorde noe annet enn det de fleste ville gjort i en tilsvarende situasjon.

– Jeg gjorde bare det jeg håper alle ville gjort når de kommer opp i den situasjonen. Som vekter har man valgt en yrkesvei der man har litt i ryggmargen å tre hjelpende til dersom man ser at det er behov. Som mobilvekter kjører vi rundt til ulike oppdrag hos kunder, men ser vi at noen trenger hjelp så prøver vi å strekke oss. Det gjelder både på jobb og privaten, sier han til Fanaposten.

Vi trenger hverdagshelter som denne mannen! Du må gjerne trykke på deleknappen for å spre et godt eksempel!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,608FansLik
1,600FølgereFølg
246FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter