søndag, april 18, 2021

Linnéa Myhre avslører hva som var der verste på «Kompani Lauritzen»

Mest lest nå

Mens andre slet med vann- og høydeskrekk, hadde Linnéa Myhre en helt annen utfordring under oppholdet på Setnesmoen.

Influenser Linnéa Myhre (30) er en av deltakerne i årets sesong av det populære TV2-programmet «Kompani Lauritzen». Myhre har tidligere vært åpen om egne spiseforstyrrelser. Hun har allerede i flere år vært en viktig stemme i samfunnet om det å ha et så problematisk forhold til mat. Når hun takket ja til «Kompani Lauritzen» var det nettopp maten som var vanskeligst for henne, forteller hun til TV2.

View this post on Instagram

A post shared by Linnéa Myhre (@linniiie)


Da hun var 15 år fikk moren henne tvangsinnlagt fordi hun hadde så lav vekt.

– Hun gjorde det for at jeg skulle overleve, men jeg skjønte ikke hvordan hun kunne gjøre dette mot meg, har Myhre tidligere fortalt i TV3-programmet «Hjem til jul» (se innslaget i bunn av saken).

Hun sier også at hun tror det går an å bli helt frisk av spiseforstyrrelser, og er klar på at det er en mental lidelse.

– Man bestemmer seg ikke for at man skal slutte å spise og bli tynn. Det handler om hvordan man har det og at det er noe baki der som ikke stemmer, si er hun.

Spiser normalt, men har mange rare matrutiner i hodet

Linnéa understreker at hun til vanlig spiser vanlige mengder mat, og at hun dessuten aldri ville fått være med på «Kompani Lauritzen» om hun var sykelig undervektig.

– Likevel har jeg jo veldig mange rare matrutiner inne i hodet mitt. Det verste jeg kan bli utsatt for er jo at noen skal fortelle meg når jeg skal spise og hva jeg skal spise, sier influenseren til TV2.

For hennes del var det at de fikk så liten tid til å spise det vanskeligste ved oppholdet. Om morgenen hadde kjendis-rekruttene en time til rådighet for å vaske, re sengen, kle seg og få i seg frokosten.

– Jeg har aldri tidligere kastet i meg mat. De første dagene var det dritvanskelig, sier hun og legger til:

– Det var det vanskeligste med hele greia. Altså, kast meg utenfor et fjell, men det å gi slipp på kontrollen over maten synes jeg var mye vanskeligere.

Før hun dro til Setnesmoen var dette med mat og spising noe hun snakket med psykiateren sin om. Samtidig var det nettopp muligheten til å ufordre egne matrutiner som var hovedårsakeren til at hun takket ja til å bli med i det populæret programmet.

– Eneste måten jeg kan bli bedre på de tingene, er jo ved å utsette meg for det. Hvis jeg greier det så er det den største seieren, sier hun til TV2.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter