torsdag, februar 20, 2020
Historier fra livet Lisa (48) våknet fra koma etter to måneder. Da...

Lisa (48) våknet fra koma etter to måneder. Da fikk hun den hjerteskjærende beskjeden

-

Lisa Dallow fra Australia var på dagstur sammen med mannen og datteren sin på White Island på New Zealand i desember da vulkanutbruddet tok livet til 21 turister. Det siste hun husker, er at noen ropte: «Løp!»

Lisa ble forbrent over halve kroppen, og ble lagt i kunstig koma på et sykehus i Hamilton på New Zealand. Først for to uker siden, våknet hun. Da hadde hun ligget i koma i to måneder. Da fikk hun også den triste beskjeden om at hennes ektemann Gavin Dallow (53) og datter Zoe Hosking (15) hadde omkommet under vulkanutbruddet.

«Hun er svært emosjonell. Det er alt jeg kan si. Dette er naturligvis et stort sjokk», sier ektemannens far, Brian, til 7News.

Foto: privat

Ble truffet av steinblokker

Lisa husker nesten ingen ting av det som skjedde den dagen. Svigerfaren forteller at det siste Lisa husker, er at noen ropte: «Løp!». Og at hun deretter ble løftet inn i et helikopter.

«Hun husker at hun ble truffet av steinblokker», sier han.

Ektemannen, Gavin Dallow, ble gravlagt 10. januar. Datteren Zoes begravelse er blitt utsatt til moren er i stand til å være til stede.

Foto: privat

21 døde i utbruddet

Til sammen 47 turister og guider var på White Island den 9. desember i fjor da vulkanutbruddet skjedde. De fleste var fra Australia, USA, Storbritannia, Kina, Malaysia, Tyskland og New Zealand.

Til sammen 21 mennesker døde i utbruddet. De fleste av de døde var fra Australia, men noen var også fra USA og New Zealand.

I ettertid viste det seg at forskere hadde hevet farenivået ved vulkanen bare dager før turistene var på øya. Myndighetene undersøker nå hvorfor turoperatøren tok med seg turistene helt frem til kanten av vulkanen når farenivået var hevet. Undersøkelsen er forventet å ta opp til ett år.

Foto: privat

LES OGSÅ: Rett etter fødselen: Sønnen til Kara var dekket av store, svarte flekker. Så kom beskjeden fra legene

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Med hjelp av to epler lærte denne læreren elevene sine noe om mobbing

Mobbing er et stort problem som vi dessverre ikke har klart å få bukt med i Norges land. Vi vet at rundt 63.000 barn...

Martin fikk sjokk da han oppdaget hvor stor skade snusen hadde gjort – ønsker å advare andre

47-år gamle Martin Sandqvist fikk sjokk da Nittedal tannklinikk avdekket store skader i munnen hans. Martin har brukt snust hver eneste dag de siste 30...

Brukte mobil mens han kjørte og tok livet av tre barn – Nå ønsker familien at du skal se videoen

Alt for mange mennesker bruker mobiltelefonen mens de kjører. Og alt for mange må betale med livet sitt som følge av dette. Visste du at...