Hjem Historier fra livet Lisa (48) våknet fra koma etter to måneder. Da fikk hun den hjerteskjærende beskjeden

Lisa (48) våknet fra koma etter to måneder. Da fikk hun den hjerteskjærende beskjeden

Lisa Dallow fra Australia var på dagstur sammen med mannen og datteren sin på White Island på New Zealand i desember da vulkanutbruddet tok livet til 21 turister. Det siste hun husker, er at noen ropte: «Løp!»

Lisa ble forbrent over halve kroppen, og ble lagt i kunstig koma på et sykehus i Hamilton på New Zealand. Først for to uker siden, våknet hun. Da hadde hun ligget i koma i to måneder. Da fikk hun også den triste beskjeden om at hennes ektemann Gavin Dallow (53) og datter Zoe Hosking (15) hadde omkommet under vulkanutbruddet.

«Hun er svært emosjonell. Det er alt jeg kan si. Dette er naturligvis et stort sjokk», sier ektemannens far, Brian, til 7News.

Foto: privat

Ble truffet av steinblokker

Lisa husker nesten ingen ting av det som skjedde den dagen. Svigerfaren forteller at det siste Lisa husker, er at noen ropte: «Løp!». Og at hun deretter ble løftet inn i et helikopter.

«Hun husker at hun ble truffet av steinblokker», sier han.

Ektemannen, Gavin Dallow, ble gravlagt 10. januar. Datteren Zoes begravelse er blitt utsatt til moren er i stand til å være til stede.

Foto: privat

21 døde i utbruddet

Til sammen 47 turister og guider var på White Island den 9. desember i fjor da vulkanutbruddet skjedde. De fleste var fra Australia, USA, Storbritannia, Kina, Malaysia, Tyskland og New Zealand.

Til sammen 21 mennesker døde i utbruddet. De fleste av de døde var fra Australia, men noen var også fra USA og New Zealand.

I ettertid viste det seg at forskere hadde hevet farenivået ved vulkanen bare dager før turistene var på øya. Myndighetene undersøker nå hvorfor turoperatøren tok med seg turistene helt frem til kanten av vulkanen når farenivået var hevet. Undersøkelsen er forventet å ta opp til ett år.

Foto: privat

LES OGSÅ: Rett etter fødselen: Sønnen til Kara var dekket av store, svarte flekker. Så kom beskjeden fra legene

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com