Hjem Familie Lisa har Downs syndrom og er mor – vennene tok avstand da hun ble gravid

Lisa har Downs syndrom og er mor – vennene tok avstand da hun ble gravid

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Da Lisa ble gravid opplevde hun at vennene tok avstand fra henne – de trodde ikke hun ville bli en god mor fordi hun har Downs syndrom.

Men til tross for all skepsisen har Lisa motbevist alle. Ved hjelp av sin egen mor har hun gitt sønnen Nic, som også er født med Downs syndrom, en god oppvekst.

– Vi forsto at de ville trenge mye støtte og hjelp, sier Lisas mor Patti White til Today.

I 1995 var Patti White og hennes nye ektemann Norm så vidt i ferd med å venne seg til å ha huset tomt etter at barna flyttet ut – men det tok ikke så lang tid før det skulle endres.

– Jeg sjekket telefonsvareren min på jobben og det var en melding fra Lisa som sa «Hei mamma, jeg ville bare ringe for å si at du skal bli bestemor,» forteller Patti til Today.

Å bli bestemor er stort for alle, men Patti forsto at livet hennes ville endre seg fundamentalt. Datteren Lisa har Downs syndrom, og ville ikke være i stand til å ta seg av et barn på egen hånd. Patti og Norm kjørte fra Sacramento til Napa en time unna, hvor Lisa bodde i en tilpasset bolig med oppfølging.

Og var det en ting Patti ikke ønsket, så var det at det kommende barnet til Lisa måtte adopteres bort. Hun var fast bestemt på at hun skulle hjelpe datteren og kjæresten hennes med å oppdra barnet.

Og lille Nic ble født, også han med Downs syndrom. Men var det noe de kunne mye om, så var det jo nettopp Downs syndrom.

Nic feirer sin første bursdag med moren hans, Lisa, og faren hans, Tim. Foto: Privat

Ikke alle håndterte nyhetene like godt. Venner og familiemedlemmer tok avstand fra Patti og Lisa, bekymret for hvordan ting skulle gå. Men Patti anstrengte seg for å sikre at datteren hadde de best mulige forhold, og fikk blant annet hjelp av en doula for å hjelpe Lisa med å forstå graviditet og fødsel.

En doula er en fødselspartner som gir emosjonell, fysisk, informativ og praktisk støtte til en kvinne og hennes partner under hele fødselsprosessen, og også i tiden før og etter fødselen.

Den 10. februar 1996 fødte Lisa sønnen Nic, som også har Downs syndrom. Lisa, Nic og Nics far Tim flyttet alle til Sacramento for å bo i nærheten av foreldrene til Lisa. Patti forteller at mange aspekter ved morsrollen kom naturlig for datteren hennes, men at hun hadde vanskeligheter med å forstå visse ting.

– Det vanskeligste for Lisa er at hun er veldig sensitiv, og da Nic gråt, antok hun at han hadde det vondt og følte ansvar. Hun kunne ikke akseptere at babyer gråter, ofte uten grunn.

Patti hjalp Lisa mye med babyen, og leide også inn hjelp av ulike slag for å holde både Nic og Lisa så komfortable som mulig. Da Nic ble litt eldre, flyttet han sammen med Patti, og bor der fortsatt, mens Lisa bor i sin egen leilighet like ved. Han kaller både Patti og Lisa mødrene sine. Han mistet sin biologiske far Tim da han var fem, og i 2021 gikk også bestefar bort.

When looking for Sterile in the thumbnails it might be this picture,not the phone.

Posted by Patti White on Saturday, July 25, 2020

– Jeg er heldig fordi jeg har to mødre, sier Nic.

Og for Nic så gikk oppveksten bra. Til tross for hva alle rundt mente og bekymret seg for.

Update Nic is having a great time!!! He told us he is very busy & apologized for needing to hang up after a short chat,…

Posted by Patti White on Sunday, August 5, 2018

LES OGSÅ: Han gifter seg med en kvinne med Downs syndrom og de vil ha barn sammen, men mange kritiserer dem

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com