Hjem Familie Lisa mistet sin ett år gamle datter – nå advarer hun andre foreldre mot å gjøre den samme feilen med bilstolen

Lisa mistet sin ett år gamle datter – nå advarer hun andre foreldre mot å gjøre den samme feilen med bilstolen

Lisa Smith opplevde alle foreldres mareritt. Det er nå flere år siden hun mistet sin da ett år gamle datter, og nå klarer hun å snakke om det som hendte. Hun ønsker å forhindre at andre foreldre må gjennomgå det samme som hun og familien måtte.

– Å miste et barn gjør vondere enn å få sjela korsfestet. Det som er vanskeligst å tenke på et at det enkelt kunne vært forhindret, sier hun til Today

Den tragiske hendelsen skjedde for fire år siden. Lisa var på jobb da hun fikk en oppringning. Den gjaldt hennes ett år gamle datter, Mia.

Mia ble kvelt i bilstolen. Foto: Today

Sov i bilstolen

Som så mange andre foreldre pleide Lisa å la Mia sove i bilstolen. Det gjorde hun også i barnehagen denne dagen. Det skulle bli det siste Mia gjorde. Hun ble nemlig kvelt mens hun satt fastspent i stolen som sto plassert på gulvet.

– Dette var vår vakre lille jente. Legene fortalte oss at det ikke var noen hjerneaktivitet, og da visste vi hva det betydde, sier Lisa til Today.

LES OGSÅ: Politiet: derfor er det livsfarlig å ha jakke på småbarn som sitter i bilstol

Legen Natalie Azar forklarer til Today at slik kvelning kan oppstå dersom babyens soveposisjon hindret skikkelig lufttilførsel, noe som kan skje i en bilstol som ikke er plassert i bilen.

Bilstoler bør ikke brukes som soveplass for babyer, sier Lisa. Foto: Today

– Når en bilstol er plassert i bilen står den i 45 graders vinkel. Det innebærer at babyens hode og nakke lenes bakover slik at barnet ikke kan bøye seg frem og stenge lufttilførsel. Slik kvelning kan derimot skje dersom babyens soveposisjon hindrer barnet fra å puste skikkelig, sier legen.

Håper advarselen spres 

Nå håper Lisa at flest mulig småbarnsforeldre blir klar over faren det kan være å la babyen sove i en bilstol som ikke er festet i bilen. Etter den grusomme ulykken har hun blitt observant ovenfor dette og ser stadig babyer som sover i bilstoler.

– Man kan for eksempel se babyer sove i bilstoler på restauranter og i matbutikker, sier hun.

Del gjerne denne saken videre slik at flest mulig blir klar over hvilke fare en bilstol kan utgjøre dersom den brukes som soveplass for babyer når den ikke er festet i bilen!

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com