lørdag, august 8, 2020

Lisa Tønne hasteinnlagt – forteller hva som egentlig skjedde

Mest lest nå

Tidligere i sommer ble komiker Lisa Tønne (42) hasteinnlagt på Ullevål sykehus med en ukjent bakterie i blodet. Slik går det med henne nå.

Det var i podcasten «Tusvik & Tønne», som hun driver sammen med Sigrid Bonde Tusvik, at Lisa fortalte at hun hadde blitt hasteinnlagt på sykehuset. Årsaken var en bakterie som tidligere kun har blitt påvist hos hester.

Komikeren gjennomgikk flere undersøkelser, og ble satt på en høydose penicillinkur intravenøst hver fjerde time. Senere viste det seg at det var en blodforgiftning Lisa hadde.


– Det var jo rett og slett en blodforgiftning. Så det var bra at de var så flinke på Ullevål, så det ikke rakk å bli mer alvorlig, skrev hun i en SMS til Dagbladet for et par uker siden.

Kunne angripe hjertet

Legene var redde for at blodforgiftningen skulle angripe Lisas indre organer, og da spesielt hjertet.

– Hjertelegen var mer direkte, og sa at hvis betennelsen setter seg på hjerteklaffen så fortærer den hjerteklaffen, og da må det hjerteopereres, sa Lisa i podkasten.

Lisa forteller i podcasten av hun hadde følt seg dårlig og hatt mye feber over lengre tid. Hun ble testet for koronaviruset tre ganger, men alle prøvene var negative.

Da ble hun overtalt av naboen sin og mannen, Kyrre Holm, til å dra til legevakten. Derfra ble hun sendt rett til Ullevål sykehus.

– De har lett og googlet og lest seg opp. Mikrobiologen som leter i mikroskopet hadde vært i fyr og flamme og sagt: «Få tak i dette kvinnemennesket, hun må inn», fortalte Lisa.

Frisk igjen

I dag er Lisa frisk, men hun sliter litt med formen.

– Nå er jeg ikke syk lenger, men kroppen er jo slapp og redusert av å ha hatt feber i tre uker og gått på en hestekur – bokstavelig talt – med penicillin, sier hun til Dagbladet.

I sommer skal Lisa være med i forestillingen «På veg Te Stiklestad – spelkongens lange reisning mellom bakar og bein».

Forestillingen skal spilles tre ganger fra 6. august.

130,359FansLik
1,531FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter