tirsdag, juli 14, 2020

Lise (21) jobber på Kiwi og fikk ofte høre at hun burde bytte jobb: – Folk setter mer pris på oss nå

Mest lest nå

Blingbling-flyet tar av – på internett

Noen av oss er over gjennomsnittlig opptatt av "bling bling".  De av dere som daglig sveiper gjennom sosiale medier har kanskje sett et bilde av...

Lise Nebb Frønes har ofte fått høre at hun burde få seg en ny jobb. At hun ikke bare kan sitte i kassa på Kiwi. Nå merker hun at holdningene har endret seg betraktelig, og for første gang føler hun at folk setter pris på jobben hun gjør.

I januar, før koronaviruset gjorde sitt inntog, la Lise ut et innlegg på Facebook der hun tok et oppgjør med mange folks holdninger til butikkansatte. Hun ramset opp typiske kommentarer hun stadig fikk:

«Du må no ha stør ambisjona enn å sitt i kassen på Kiwi?» og «Du e da for smart te å jobb i butikk du, Lise. Du har itj tenkt å bruk kunnskapen og potensialet ditt på å – skaff dæ ei rættlig utdanning da?»


– For det å sitte i kassen på Kiwi er ikke noe å hige etter. Det er jo den verste skjebnen du kunne fått i arbeidslivet. Det har jeg i alle fall hørt gjennom hele skolegangen, skrev hun i innlegget.

Foto: privat

Viktig jobb

Nå har plutselig alt endret seg, og Lise forteller at folk virkelig verdsetter jobben hun gjør.

– Ja, det gjør jeg. Vi butikkmedarbeidere har jo en samfunnskritisk rolle, sier hun til Nettavisen.

– Det er i slike kriser man får se hvilke jobber som er viktige. Jeg føler folk setter mer pris på oss nå. Jeg tror folk har skjønt viktigheten av butikkjobben, sier hun videre.

Håper respekten varer

Lise forteller at hun har fått veldig gode tilbakemeldinger fra kunder i butikken i Åfjord i Trøndelag, hvor hun jobber, de siste ukene, og at hun håper de nye holdningene vil fortsette også etter koronaviruset forsvinner.

– Jeg håper ikke alt er glemt når dette er over. Samtidig håper jeg dette kan bidra til at flere har lyst til å velge litt utradisjonelt, og at butikkjobb er et godt alternativ til studier, sier hun, og legger til:

– Jeg håper flere velger yrker som blir sett ned på.

LES OGSÅNå er også renholderne på lista over samfunnskritiske funksjoner

130,161FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter