in

Lise Klavenes hedres med pris: – Hun har vist en pionerånd som står støtt på våre formødres skuldre

foto: Norges Fotballforbund

Lise Klaveness får Fredrikkeprisen 2022. Prisen, som deles ut av Norske Kvinners Sanitetsforening, begrunnes med at hun modig løfter kampen for menneskerettigheter i det mektige internasjonale fotballforbundet (FIFA). Juryen legger vekt på at hun tør der andre tier og er en viktig stemme for like rettigheter.

President i Norges Fotballforbund, Lise Klaveness (41), fikk mye oppmerksomhet for sin modige tale i FIFA i fjor, da hun kritiserte at Qatar fikk fotball-VM.

Hun tok opp både kvinner og LHBTQ-personers rett til å delta i fotballen og rettighetene til gjestearbeiderne i Qatar.


I en pressemelding fra Norske Kvinners Sanitetsforening, der de melder at Klavenes tildeles Fredrikkeprisen, trekker de frem at hun som Norges første kvinnelige fotballpresident har utøvd rollen tro mot sine egne verdier og uredd tatt tabubelagte temaer inn på en av verdens største internasjonale idrettsarenaer.

– Hun har vist en pionerånd som står støtt på våre formødres skuldre. De viste også mot ved å gå først og bane vei for andre. Klaveness har ikke gått av veien for å snakke overmakt og mannemakt midt imot, sier organisasjonsleder Marit Bjørnstad.

Fredrikkeprisen er Sanitetskvinnenes hederspris og deles hvert år ut til en gruppe eller person som på en fremragende måte tar opp og synliggjør saker innenfor organisasjonens formål.

Prisen omfatter en statuett av Norske Kvinners Sanitetsforenings grunnlegger Fredrikke Marie Qvam, diplom og 100 000 kroner som doneres videre til et godt formål. Tidligere vinnere av prisen er bl.a. Maren Lundby, Birgit Skarstein, Lene Marlin, Else Kåss Furuseth og Marie Simonsen.

Juryen bestod av organisasjonsleder Marit Bjørnstad, Ingvild Øfsti fra Levanger unge sanitetsforening, Ingrid Jevne Schmidt som er fylkesleder for N.K.S. Vestfold og Telemark-Øst og generalsekretær Malin Stensønes.

Norske Kvinners Sanitetsforening er Norges største kvinneorganisasjon med 43 000 medlemmer og jobber med å fremme kvinners helse og livsvilkår, bidra til en inkluderende oppvekst og skape trygge lokalsamfunn.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

martha louise

Märtha Louise til SVT: – Jeg er nok den i Norge som har tatt i mot mest kritikk

Røk ut i den aller siste tvekampen på «Farmen Kjendis»