onsdag, september 23, 2020

Listhaug: noe av det viktigste blir bedre mat på sykehjemmene

Mest lest nå

Fredag ble det klart at Sylvi Listhaug er inne i regjeringen igjen, og at hun blir ny eldre- og folkehelseminister. Det har skapt stor debatt.

Sylvi Listhaug gikk av som justisminister for ett år siden etter å ha postet et innlegg på Facebook med et bilde av terrorister med teksten: «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet.» Listhaug fikk et mistillitsforslag mot seg i Stortinget, men valgte å gå av.

Hun sa den gangen at det er noe av det beste hun har gjort. Men nå er hun altså tilbake. Og denne gangen er det de eldre hun skal bruke engasjementet sitt på.


Viktig for regjeringen

Under en pressekonferanse på fredag, sa Erna Solberg at hun tror Listhaugs engasjement og evne til å sette saker på dagsordenen er viktig for regjeringen, og at det er passende å få Listhaug tilbake i regjering nå. Det skriver VG.

«Hun har sagt at hun står ved unnskyldningen hun hadde ved Stortingets talerstol i forbindelse med Facebook-oppdateringen, det mener jeg er godt nok», sier Solberg.

Kommer til å være seg selv

Listhaug sier en av de viktigste sakene som eldreminister vil være å sørge for bedre mat på sykehjemmene, og at de eldre skal få flere valgmuligheter.

«De skal ikke bare overleve, men leve helt til det siste», sier hun.

 

View this post on Instagram

 

Dette er maten vi fikk på Froland sykehjem. 😊😊 Det er noe helt annet enn det de hjemmeboende i Bergen får servert.

A post shared by Sylvi Listhaug (@sylvi_listhaug) on

På spørsmål om hun vil oppleves provoserende også i sin nye rolle, svarer hun:

«Eldreomsorg er nok et område hvor det er større politisk enighet enn for eksempel innvandringspolitikken. Men jeg kommer til å være meg selv.»

Overrasket over at hun er tilbake

Hans Fredrik Grøvan (KrF) har sagt at han håper Listhaug har tatt lærdom av situasjonen som førte til hennes avgang som justisminister i fjor. Han sier også at flere er overrasket over at Listhaug er tilbake etter så kort tid. På det svarer Listhaug at hun nå skal fokusere på å gjøre en god jobb i sin nye stilling.

«Nå er jeg bare fokusert på å gjøre en best mulig jobb. Jeg har vært engasjert i eldreomsorgen i hele mitt liv, og nå skal jeg jobbe for de eldre og pleietrengende», sier hun.

 

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter