onsdag, juli 8, 2020

Listhaug vil innføre skolemat for alle barn – foreldrene skal betale

Mest lest nå

Forslaget til Sylvi Listhaug skaper delte reaksjoner. 

«Som foreldre kan vi i mange barnehager betale litt ekstra slik at ungene våre får mat i barnehagen. Det bør vi også kunne i skolen. Vi kan allerede kjøpe melk og skolefrukt. Selvsagt må det være løsninger som også ivaretar lavinntektsfamilier. Men mange av oss kan betale dette selv. Hva mener du?»

Det skriver Sylvi Listhaug i dag på Facebook.


Temaet er skolemat. Til VG utdyper folkehelseministeren:

– I barnehagene er man vant til at man må betale en egenandel for at barna skal få mat. Men når barna begynner på skolen, så forsvinner den selvfølgeligheten. Konsekvensen ser vi: Det er i all hovedsak ingen tilbud om mat i barneskolen, ut over melk og frukt.

Foreldrene skal betale 

Listhaug forteller at en totalpris vil ligge på mellom 300-500 kroner i måneden. Hun fremhever at foreldre da slipper utgiftene de allerede har på å lage matpakke hjemme, og ikke minst sparer tid om morgenen.

Sylvi Listhaug
Listhaug mener det er en god løsning at foreldre betaler for barnas skolemat. Foto: Sylvi Listhaug / Instagram

– Jeg tror de fleste har råd. Det er jo også en kostnad ved å lage matpakker hver morgen. De som ikke har råd, bør som for betaling på SFO/AKS kunne søke og få andre satser. Ordningene må ivareta barn i lavinntektsfamilier, sier Listhaug til VG.

Delte reaksjoner 

Saken skaper nå stor debatt i sosiale medier. Og både blant befolkningen og andre parti skaper temaet skolemat engasjement.

SV har denne uken fremmet forslag om gratis skolemat for alle barn. Et forslag som innebærer at staten betaler regningen. De er ikke enig i at foreldrene skal betale for skolematen.

– Dette er typisk Frp. De er blinde for dem som har lite i samfunnet. Gratis skolemat til alle vil bety at vi fjerner skillet mellom de som ikke får med seg matpakke på skolen og de som får det. Gratis skolemat vil utjevne forskjeller, sier SV-leder Audun Lysbakken ovenfor VG.

Hva mener du? De fleste er vel enig i at det er en god ordning at barn får mat på skolen. Men hvem skal betale? Bruk kommentarfeltet vårt på Facebook for å sin din mening! 

130,124FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter