Forsiden Meninger Listhaug vil innføre skolemat for alle barn - foreldrene skal betale

Listhaug vil innføre skolemat for alle barn – foreldrene skal betale

Forslaget til Sylvi Listhaug skaper delte reaksjoner. 

«Som foreldre kan vi i mange barnehager betale litt ekstra slik at ungene våre får mat i barnehagen. Det bør vi også kunne i skolen. Vi kan allerede kjøpe melk og skolefrukt. Selvsagt må det være løsninger som også ivaretar lavinntektsfamilier. Men mange av oss kan betale dette selv. Hva mener du?»

Det skriver Sylvi Listhaug i dag på Facebook.

Reklame

Temaet er skolemat. Til VG utdyper folkehelseministeren:

– I barnehagene er man vant til at man må betale en egenandel for at barna skal få mat. Men når barna begynner på skolen, så forsvinner den selvfølgeligheten. Konsekvensen ser vi: Det er i all hovedsak ingen tilbud om mat i barneskolen, ut over melk og frukt.

Foreldrene skal betale 

Listhaug forteller at en totalpris vil ligge på mellom 300-500 kroner i måneden. Hun fremhever at foreldre da slipper utgiftene de allerede har på å lage matpakke hjemme, og ikke minst sparer tid om morgenen.

Sylvi Listhaug
Listhaug mener det er en god løsning at foreldre betaler for barnas skolemat. Foto: Sylvi Listhaug / Instagram

– Jeg tror de fleste har råd. Det er jo også en kostnad ved å lage matpakker hver morgen. De som ikke har råd, bør som for betaling på SFO/AKS kunne søke og få andre satser. Ordningene må ivareta barn i lavinntektsfamilier, sier Listhaug til VG.

Delte reaksjoner 

Saken skaper nå stor debatt i sosiale medier. Og både blant befolkningen og andre parti skaper temaet skolemat engasjement.

LES OGSÅ
Kjære mamma med det ustyrlige barnet. Jeg ser deg!

SV har denne uken fremmet forslag om gratis skolemat for alle barn. Et forslag som innebærer at staten betaler regningen. De er ikke enig i at foreldrene skal betale for skolematen.

– Dette er typisk Frp. De er blinde for dem som har lite i samfunnet. Gratis skolemat til alle vil bety at vi fjerner skillet mellom de som ikke får med seg matpakke på skolen og de som får det. Gratis skolemat vil utjevne forskjeller, sier SV-leder Audun Lysbakken ovenfor VG.

Hva mener du? De fleste er vel enig i at det er en god ordning at barn får mat på skolen. Men hvem skal betale? Bruk kommentarfeltet vårt på Facebook for å sin din mening! 

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Truls og Eyvind har delt et bilde som får tusenvis til å le!

Til høsten er det klart for en ny sesong med "Truls ala Hellstrøm". Men de to kompisene har ikke glemt hverandre i løpet av...

Da Tony måtte flytte inn på pleiehjemmet måtte han etterlate katten sin hjemme. Men så fikk en snill nabo en plan

Da Tony fikk slag og måtte flytte på pleiehjem, var det ikke lett å si farvel til det livet han var vant til å...

Den 72-år gamle kvinnen ønsket seg en gammel og uønsket hund – se hvem hun endte opp med

Ikke alle hunder er like heldige her i livet. Heldigvis er de fleste så heldige at de finner nye eiere allerede fra fødselen av,...

Lars Monsen med utradisjonell metode da han sjekket opp Trine Rein

At Lars Monsen er en tøffing er det ingen tvil om, noe vi alle har vært vitne til utallige ganger på tv. Enten han krysser...

Bildet av den fire år gamle jenta i rullestol går viralt. Kan du se hvorfor?

Fire år gamle Maren Anderson sitter i rullestol. Det har hun gjort hele livet. En dag var Maren ute og handlet med foreldrene sine,...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT