mandag, oktober 26, 2020

Litauen forbyr ville dyr på sirkus

Mest lest nå

Jeg kan ikke forstå gleden med å se ville dyr opptre på et sirkus. Dyr som utvilsomt har det best i sine naturlige omgivelser, nemlig i naturen. 

I Norge ble det forbudt med elefanter og andre eksotiske dyr på sirkus fra første januar 2017. Organisasjonen NOAH hadde lenge jobbet målrettet mot dette forbudet, og delte sin glede da det ble et faktum.

«NOAH er glade for at Norge endelig er blant de landene som nå sier nei til elefanter og andre eksotiske dyr i sirkus. Nå skal vi jobbe videre for de ikke-eksotiske dyrene som fremdeles tvinges til å underholde i sirkus, og for dyr som på andre måter utnyttes for underholdning,» skrev de den gang på dyrsrettigheter.


Flere og flere land har siden satt foten ned for ville dyr på sirkus. Sist ut er Litauen som nå innfører et forbud. Det rapporterer svenske Aftonbladet.

I dag finnes det allerede et stort antall land som har totalforbud for å hente inn ville dyr på sirkus. Norge, Mexico, Hellas, Kroatia og Nederland er noen av disse. Fra 1. januar 2020 innførte Storbritannia også forbudet. Den amerikanske staten New Jersey har også forbudt ville dyr på sirkus.

sirkus
Mange land forbyr ville dyr på sirkus. Foto: Canva

Dyreorganisasjoner jubler

Organisasjoner som jobber for dyrs rettigheter jubler nå over de siste nyhetene fra Liauen. Fra november 2021 vil det bli forbudt med dyr på landets sirkuser. Noe en rekke organisasjoner har kjempet lenge for.

En av dem er organisasjonen AAP Animal Advocacy. I et innlegg på Twitter viser de sin glede over forbudet.

«Gratulerer til våre litauiske kolleger som kjemper for dyrs rettigheter, allmenn sikkerhet og biologisk mangfold», skriver de.

For en gledelig nyhet! Del gjerne denne oppmuntrende beskjeden videre om du støtter forbud mot ville dyr på sirkus!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter