torsdag, juni 4, 2020

Liten gutt fikk operert hodet tilbake på kroppen etter stygg bilulykke

Mest lest nå

Tro det eller ei. Denne 16 måneder gamle gutten har fått hodet sydd tilbake på kroppen sin. Og operasjonen var vellykket! 

Etter en særdeles stygg bilulykke har australske leger klart noe som omtales som en mirakeloperasjon. I følge The Sun satt den lille gutten i bilen sammen med sin 9 år gamle søster og sin mor, da de kolliderte med en annen bil.


Jackson overlevde bilkrasj
Foto: News 7. Melbourne

Gutten som heter Jackson Taylor fikk et kraftig sammenstøt, da bilen deres krasjet med en fart på over 110 km/t. Trøkken var så kraftig at hodet hans ble skilt fra ryggraden. Legene kaller skaden for indre halshugging.

Taylor ble i all hast hentet med ambulansehelikopter og flydd til et sykehus i Brisbane. Her utførte legene en 6 timers lang operasjon på han. Hovedkirurgen under operasjonen heter Geoff Askin og blir kalt for «gudfaren av ryggkirurgi» i Australia.

Kirurgen bruken en liten kabel og en del av guttens ribben for å sette sammen ryggvirvlene igjen.

Gutten gjør visstnok svært gode fremskritt etter operasjonen. Han må nå bruke nakkekrage i 8 uker, men skal kunne leve som normalt.

Fikk hodet festet til kroppen igjen
Foto: News 7. Melbourne

Geoff Askin forteller at det er svært sjelden barn overlever en slik skade. De som overlever må ofte ha hjelp til å få oksygen resten av livet, det slipper Jackson. Også de andre i bilene overlevde smellen, og moren er ikke i tvil. «Det er et mirakel» sier en overveldet mamma.

 

129,780FansLik
1,366FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter