Hjem Kjendisnytt Liv Holmen om søsterens Alzheimer: –Skjønte jeg ikke kunne skrive uten å ta med sykdommen

Liv Holmen om søsterens Alzheimer: –Skjønte jeg ikke kunne skrive uten å ta med sykdommen

Det har gått to år siden skuespiller Kjersti Holmen døde, 65 år gammel. Nå er storesøster Liv Holmen ute med boka «Til Kjersti – savner deg», der hun letter på sløret rundt den svært private skuespilleren.

Kjersti Holmen behersket alle roller og sjangre. Men henne stilnet en stemme fra komedie, teater, film og tv som hele Norge hadde et forhold til.

Da meldingen om at Kjersti Holmen var død kom, i september 2021, hadde skuespilleren vært syk i lengre tid. Hun døde på Økernhjemmet. Skuespillermiljøet i Norge var i dyp sorg. Familien ba om ro.

Nå forteller storesøsteren hennes, Liv Holmen, om mennesket og scenekunstneren Kjersti – og åpner opp om de tøffe årene med Alzheimer sykdom og det å være pårørende, slik hele 400 000 andre i Norge er i dag.

– Kjersti var så privat. Det har vært en vanskelig balansegang å skrive denne boken. Men også viktig, føyer hun til. Jeg ville ikke at Kjersti bare skulle bli borte sånn i all stillhet uten at hun ble hedret, men en vanlig biografi ville vært vanskelig. Jeg skjønte jo at jeg ikke kunne skrive om henne uten å ta med sykdommen. Jeg ville vise Kjersti ­respekt samtidig som jeg ­kanskje gikk inn i noe Kjersti ikke ville ha likt. Det var så mange grenser, det handlet om å ivareta Kjersti, sier søsteren Liv til ukebladet Hjemmet.

Liv Holmen forteller at hun har hatt støtte fra nevøene, Kjerstis to sømmer Elias og Isak.

– De synes boken er viktig. ‘Det må jo bli en bok om Alzheimers også,’ sa de. ‘Ellers hadde mammas sykdom vært forgjeves.’, forteller Liv til ukebladet.

Sønnene Kjersti Holmen fikk med ekssamboeren Reidar Sørensen har gått i morens fotspor. De er skuespillere begge to. Elias Holmen Sørensen har spilt i den nyeste Olsenbanden, i rollen som Kjell. Broren Isak jobber ved Trøndelag teater.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com