Hjem Dyr Livet smiler igjen for den blinde hunden, Spike, og førerkatten hans Max

Livet smiler igjen for den blinde hunden, Spike, og førerkatten hans Max

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Historien som kunne ha blitt nok en trist sak om eldre dyr med handicap fikk en overraskende snar og lykkelig vending.

Den åtte år gamle hunden Spike, er blind. Heldigvis har han Max, en åtte år gammel katt som fungerer som «førerhund» for Spike.

De to ble nylig levert inn til omplasseringshjemmet «Saving Grace Animal Society» i Alberta. Den dynamiske duoen har vært sammen hele livet, men deres opprinnelige eiere kom til at de ikke lenger kunne gi dem den omsorgen de trenger. Dyrene bodde utendørs.

– Vi fikk en telefon vedrørende en eldre hund og en katt på eiendommen deres. Og som de sa, så kaldt som det er nå, så var de ikke sikre på om dyrene hadde den livskvaliteten de burde ha og at de var i stand til å forsørge dem, sier Erin Deems til Golbal News. Deems er administrerende direktør i Saving Grace Animal Society.

Siden Spike er blind, er han helt avhengig av Max. De to følger hverandre over alt, gjør alt sammen og sover sammen.

** Spike & Max ** Let us tell you all about the adorable duo that is Spike & Max! Spike is an 8 yr old medium mixed…

Posted by Saving Grace Animal Society on Tuesday, February 9, 2021

Siden Spike og Max har levd sammen hele livet, var det uaktuelt for Saving Grace Animal Society å adoptere de bort hver for seg.

Deems var klar på at omplasseringshjemmet ville passe på dem helt til de fant en familie var interessert i å gi et varig hjem til begge dyrene.

– De kom inn hit som venner og de fortjener å finne et hjem sammen. Å ha med kattevennen vil også gjøre overgangen enklere for en blind seniorhund som aldri har kjent til et liv uten katten, sier hun.

Deems trodde det kunne bli utfordrende å finne noen som vil gi Spike og Max et varig hjem. Det er vanskeligere å adoptere bort to dyr enn ett. I tillegg er det færre som er interessert i å adoptere eldre dyr.

Men, den 20. februar kom gladnyheten: Spike og Max har fått en matmor. På Facebook kan man se bilde av de to vennene med sin nye familie:

*** OUR ADORABLE DUO IS EN ROUTE TO THEIR FOREVER HOME 💕 ***Spike & Max have officially been ADOPTED and they are on…

Posted by Saving Grace Animal Society on Saturday, February 20, 2021
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com