in ,

Livet til Anne Bente (59) var et konstant jag etter sukker – så kom vendepunktet

spise sukker
Illustrasjonsfoto fra Canva

Jakten på sukker og raske karbohydrater har preget nesten hele livet til Anne Bente Hagesæter.

Høy forbrenning, og det tok dermed en del år før sukkeravhengigheten gjorde utslag på vekta.


Og for den som lurer – mønsteret i sukkeravhengighet er ikke så ulikt mønsteret i annen avhengighet:

– Jeg skjulte spisingen min for dem rundt meg. Jeg har løyet og sagt at jeg skulle på møte eller besøke min mor, men har istedenfor dratt i to eller tre ulike butikker for å kjøpe masse godteri som jeg siden satt i bilen og stappet i meg. Jeg har gjemt snop i boden, lettbrus i putekassa, og jeg har puttet sjokoladepapir i melkekartongene før jeg brettet dem sammen så ingen skulle finne papiret. Jeg har spist opp ungenes lørdagsgodt, og jeg har gjemt godteri sammen med reservedekket i bilen så ingen skulle oppdage det. Det har vært samme mønster i alle år, forteller hun i et intervju med Norsk Ukeblad.

Hvorfor gjemmer noen godteri i reservedekket på bilen, brus i putekassa og reiser på flere ulike butikker for å kjøpe…

Posted by Frisk uten sukker on Sunday, May 9, 2021

Først i 40-årsalderen begynte sukkeravhengigheten å gå ut over vekta. Hun begynte med jojo-slanking. Men det eneste som skulle til for at hun var på sukkerkjøret igjen var en eneste liten pinne-is. Til slutt ga hun opp, og skammet seg over spiseforstyrrelsen som hun ikke kjente til noen andre som hadde.

Vendepunktet ble webinar om noe som het Frisk uten sukker (FUS). Her forklartet Bente Josefsen, grunnleggeren av FUS, hvordan sukkeravhengighet er en sykdom, hvordan det virker på hjernen, og hva slags utslag det får.

– Det var så mange brikker som falt på plass. Det å forstå at det ikke var min skyld, at det ikke handlet om at jeg ikke klarte å skjerpe meg, men at jeg har en avhengighet, forteller Anne Bente.

Ble så inspirert av Aud Skogen sitt innlegg og tekst, så måtte bare kopiere litt og gjøre det til mitt eget😎👍audskogen.no

Posted by Anne Bente Hagesæter on Wednesday, May 5, 2021

Hun hadde en samtale med Josefsen, og bestemte seg for å følge programmet. I dag spiser ikke Anne Bente noen former for sukker, kunstig søtning, raske karbohydrater eller stivelse. Lettbrus, poteter, pasta, ris og frukt er fjernet fra kostholdet hennes.

Denne uka fikk vi melding fra en mann som lurte på om det er normal å bruke kr 160,- pr dag i godteri og brus. 😱…

Posted by Frisk uten sukker on Monday, May 10, 2021

– Jeg blir aldri frisk av dette, men jeg lever i tilfriskning. Jeg blir fristet stadig vekk, men sier til meg selv at jeg ikke skal spise den skillingsbollen akkurat nå. Jeg kan gjøre hva jeg vil om en time eller i morgen, men ikke akkurat nå. Det er en av teknikkene som fungerer for meg.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

4-åring

4 år gammel jente ringte nødnummeret – «Mamma sitter med lukkede øyne i sofaen»

Solveig Kloppen og Tuva Fellman leder nytt dating-program – du kan fortsatt melde deg på