søndag, november 28, 2021

Livredde foreldre hørte skummel stemme prate til sønnen deres om natten

Mest lest nå

Dette bør du være klar over dersom du bruker babycall. 

En babycall  er uten tvil et nyttig redskap for foreldre. Man kan ha full kontroll på den sovende ungen selv om man for eksempel er ute i hagen, eller i et annet rom i huset. Babycaller som kommer med overvåkingskamera er blitt mer og mer populært. Ikke bare kan man høre barnet, man kan også se det på en liten monitor.

Men hva ville du gjort dersom du plutselig hørte en ekkel stemme som pratet til barnet ditt gjennom babycallen midt på natten? Og dersom barnet ditt er gammel nok til å forstå, hvordan tror du han eller hun ville reagert?


Vel, dette er faktisk en av farene med slike babycaller.

redde1
Foto: The Richard Fowler Show

Det høres kanskje ut som om dette er tatt fra en skrekkfilm, men det er det ikke. En familie fra Washington erfarte nylig denne ekle opplevelsen. Og de er verken de første eller siste…

Våkn opp lille gutt, pappa ser etter deg…

hacke babycall
Kilde: Ctvnews

Jay og Sarah har en tre år gammel sønn. Gutten begynte å klage til foreldrene fordi han var redd om natten. Han fortalte til foreldrene at han hørte en stemme. Det var noen som pratet til han gjennom babycallen. Foreldrene tenkte at han mest sannsynlig hadde mareritt og drømte dette. Men en natt gikk Sarah inn på soverommet til sønnen om natten. Da forsto hun at gutten ikke hadde mareritt….

«Våkn opp lille gutt, pappa ser etter deg», sa den ekle stemmen.

En kveld hørte Jay stemmen som sa: «Se, det kommer noen». Stemmen refererte tydeligvis til Sarah som akkurat kom inn i rommet.

Spesielt ekkelt var det for foreldrene å oppdage at en ukjent kunne styre linsen til babycallen, og følge deres bevegelser i huset.

Foreldrene ringte til produsenten av babycallen. I følge selskapet var det høyst sannsynlig at noen hadde hacket seg inn på babycallens system, og at den personen kunne styre babycallen ved hjelp av en telefon eller datamaskin. Hackeren kunne befinne seg hvor som helst. Rett i nærheten, eller til og med i et annet land.

Nyhetskanalen KDVR rapporterer at slik kriminalitet har vokst i omfang de siste årene. Nå som de fleste babycaller kan kobles til Internett er det fritt frem for pedofile hackere.

Lance Ulanoff jobber med digitale medier, han sier til CBS:

«Når noen hacker en babycall føles det nesten som om de fysisk er inne i huset ditt. Dersom noen hacker brukernavnet og passordet ditt kan de enkelt bruke den samme appen som du bruker for å logge seg inn og ta kontroll over babycallen din. Ulanoff anbefaler å skifte hyppig passord på babycallen. 

Dave Hatter er en IT-ekspert. Gjennom Fox 19 gir han følgende råd:

«Det er viktig å ikke ha samme passord på ditt Wi-Fi og babycallen. Samtidig bør man alltid laste ned de siste oppdateringene som kommer med programvaren til babycallen eller appen som driver den.»

Dersom du bruker en slik babycall vil vi sterkt anbefale at du tar i bruk disse forhåndsreglene. Tips også dine venner og familie om denne saken! 

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
233FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter