Hjem Nyheter LO-leder Hans-Christian Gabrielsen (53) er død

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen (53) er død

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen døde tirsdag, kun 53 år gammel.

Den 53 år gamle LO-lederen døde ifølge FriFagbevegelse hjemme i boligen sin på Slemmestad i Røyken tirsdag 9. mars. Dette skriver Aftenposten.

– Det er med sjokk og dyp sorg jeg har mottatt meldingen om at LO-leder Hans-Christian Gabrielsen brått er gått bort, sier Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre ifølge avisen i en uttalelse.

Gabrielsen ble funnet hjemme i sin egen seng tirsdag morgen. Han døde trolig av hjertesvikt.

– Det er med dyp sorg vi i dag mottok den triste meldingen om Hans-Christian. Mine tanker går nå til kona Trine og datter Camille, samt hans nærmeste familie. Jeg har mistet en god venn og LO har mistet en ruvende leder, som hadde mange års virke foran seg, sier første nestleder i LO, Peggy Hessen Følsvik, til FriFagbevegelse.

Gabrielsen overtok som LO-leder i 2017. Han startet yrkeskarriere med å ta fagbrev som prosessoperatør på Tofte Industrier, der han jobbet fra 1984 til 1995.

I 1996 ble han ansatt i Fellesforbundet, hvor han ble valgt til 2. nestleder i 2003. Han har også vært medlem av kommunestyret i Røyken for Arbeiderpartiet fra 1995 til 2003.

Det er med dyp sorg vi i dag mottok den triste meldingen om Hans-Christian. Våre tanker går nå til hans nærmeste familie. Vi har mistet en god venn og LO har mistet en varm og ruvende leder❤

Posted by LO on Tuesday, March 9, 2021

AP-leder Gahr Støre omtaler Gabrielsen som en bauta.

– Han levde og brente for solidaritet, rettferdighet og trygghet for arbeidsfolk. Hans engasjement og innsats har vært utrettelig gjennom mange år, på arbeidsplassen i industrien, som tillitsvalgt i Fellesforbundet og de siste årene som høyt respektert LO-leder, sier Støre i uttalelsen.

NHO-leder Ole Erik Almlid omtaler Gabrielsen som en nær og god venn, og en dyktig LO-leder.

– Det er med sjokk og stor sorg vi i dag har mottatt budskapet om at Hans-Christian Gabrielsen er død, sier NHO-leder Ole Erik Almlid i en kommentar på NHOs nettsider.

Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby er en av mange som minnes Gabrielsen på Twitter denne tirsdagen.

Hun berømmer ham for å ha vært en raus og lyttende leder som bidro til å finne løsninger.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com