in ,

Lokale tenåringer bygget busskur til femåring i rullestol – så han skulle slippe å stå ute i uværet når han venter på skolebussen

En gruppe tenåringer tok saken i egne hender da de så at fem år gamle Ryder Killam satt i rullestolen sin vinterstid og ventet på skolebussen mens han måtte kjempe mot regn, vind og snø i omtrent 15 minutter hver dag, med kun en terrasseparasoll som beskyttelse. De bygget like godt et busskur for femåringen.

Ryder ble født med ryggmargsbrokk og har aldri vært i stand til å gå. Han begynte å bruke rullestol da han var to år gammel.

I 2019 begynte han på førskolen, og foreldrene Tim og Nikea triller han til skolebussen.

Siden Ryder ikke er i stand til å løpe til bussen om han kommer etter sine jevnaldrende, betyr det sin oftest at han må sitte på busstoppet i stolen sin og vente i opptil 15 minutter – uansett vær.

Foreldrene fikk satt opp en parasoll slik at Ryder hvertfall fikk litt ly mot vær og vind.

– Problemet er med vind- og høstværet her er at parasollen egentlig ikke hjelper med mindre det bare er en dag med regn uten vind, ellers ble han fortsatt våt og holdt seg ikke varm, sier pappa Tim ifølge Good News Network

Tim la inn et innlegg på Facebook for å se om noen av vennene hans eller deres forbindelser kunne tenkes å ha et gammelt skur de kunne sette opp.

– Jeg ser dem her og der og tenkte at noen kanskje hadde et skur de kanskje ikke trengte lenger, sier han til nettstedet.

Etter innlegget var det en som foreslo at Tim skulle kontakte snekkerlinja på den lokale videregående skolen og høre om de kunne påta seg prosjektet med å bygge et busskur til Ryder.

Tim sendte Dan McKena, som hadde undervist i konstruksjonsteknologi ved Westerly High School i 27 år, en e-post der han spurte om han var interessert i denne typen prosjekter.

Foto Skjermdump Youtube

Tim fikk tommel opp. Tre av klassene på snekkerlinja designet skuret, og jobbet med prosjektet. Selv lærte tenåringene mange nye ferdigheter gjennom og grunnen til at de skulle lykkes holdt motivasjonen til ungdommene på topp.

Da Tim, Nikea og ikke minst Tyder så busskuret ble de imponert over hvor stort det var! Ungdommene hadde bygget en liten hytte på 1,5 x 2,5 meter. Dermed får både Ryder og en av foreldrene hans eller en sykepleier god plass.

– Ryder bruker den hver dag før skolen og sykepleierne hans venter inne i den hver dag mens de venter på at han skal komme hjem. Han liker også å «henge» i det fra tid til annen – det er «fortet» hans også, sier Tim som legger til at prosjektet har brakt samfunnet litt tettere sammen, og vist at det er så mye bra i denne verden og byen

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Grotteklatrerne fant hunden 152 meter under bakken – nå er Abby lykkelig gjenforent med familien

Åtte-åring skrev bok for hånd og plasserte på biblioteket – nå er det den mest utlånte