in ,

Løsningen for kortvokste: Nå kan du bli 30 cm høyere med «periskopøynene»

Vi er alle født med forskjellige forutsetninger. Det er ikke noe galt i seg selv med å være kortvokst, men av og til byr det på utfordringer. Som når man rett og slett ikke ser høyt nok til å få med seg hva som skjer. Det ønsket en oppfinner å gjøre noe med.

Oppfinner Dominic Wilcox har skapt de periskopinspirerte brillene «One Foot Taller» som strekker seg rundt 30 centimeter over hodet på brukeren.

Brillene tilfører brukerens normale lengde 30,5 cm og fungerer som et periskop. Perfekt hvis du står i folkemengde, eller typisk nok havner bak en høy person når du er på konsert, fotballkamp eller et annet arrangement.

Bild: Daily Sun Post/One Foot Taller

Dominic Wilcox forteller til britiske The Mirror om hvordan han kom på ideen om å lage «periskopøyne».

– Jeg var på konsert da jeg fikk se en liten kvinne som danset, men ikke kunne se bandet. Det ga meg ideen om å designe en måte for folk å kunne se litt høyere enn hva de kan gjøre naturlig. Det fungerer bra, men å danse med dem kan være en utfordring, sier han.

Wilcox designet periskopet slik slik at et mindre speil i brillene gjenspeiler det som det store speilet på toppet av periskopet ser.

Bild: Daily Sun Post/One Foot Taller

Dette skal gi brukeren et klart bilde av hva som er foran. De unike brillene ble vist på en utstilling i London hvor oppfinnerne fikk i oppdrag å komme med ekstraordinære løsninger på hverdagsproblemer.

– Kreativitet er viktig fordi verden har mange forskjellige utfordringer. Vi trenger mange flere mennesker med kreative ideer for å lykkes med å løse alle problemene, sier Wilcox til den britiske avisen.

Bild: Daily Sun Post/One Foot Taller

Kjenner du en som gjerne skulle ruvet litt høyere på strømpelesten? Vel da kan du dele artikkelen med dem så får de seg nok i hvert fall en god latter!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Arkeologer har funnet det som kan være Bibelens Sodoma

Mattilsynet og politiet med økt samarbeid i dyrevernsaker