søndag, juni 7, 2020

De lot en mann sitte i en varm bil – Resultatet bør være en vekker for alle som lar dyr eller barn vente i bilen

Mest lest nå

Vet du egentlig hva som skjer med kroppen når man sitter i en bil som får solen direkte på seg?

Til vanlig spiller Tyrann Mathieu profesjonell amerikansk fotball. For en tid tilbake ble han med i et prosjekt som hadde som mål å avdekke hva som egentlig skjer dersom man blir sittende i en kokvarm bil. Tyrann sa seg villig til å være prøvekanin og ble plassert i en bil som sto midt i solsteiken.

Etter bare noen minutter i varmen begynner han å puste tungt og svette (noe hunder ikke fysisk kan gjøre). På en sommerdag med rundt 25 varmegrader ute, vil en bil som står parkert i skyggen holde rundt 32 varmegrader innendørs. Innvendig temperatur på en bil som er parkert i solen, kan nå rundt 70 grader på få minutter.


Hunder kan ikke beskytte seg mot varmen og kan få hjerneskader og til og med dø etter bare 15 minutter.

Da Tyrann begynte å føle seg svimmel, kunne han åpne døren og unnslippe den kvelende varmen, men hunder og små barn har ikke den luksusen.

Om du noen gang observerer en hund eller et lite barn som er forlatt inne i en bil på en varm dag, ikke nøl med å tilkalle hjelp. Ring politiet, og i verste fall; knus ruten.

Nedenfor kan du se hvordan det gikk med den amerikanske fotballspilleren, og del denne viktige saken videre på Facebook.

129,807FansLik
1,372FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter