in

Lothepus bekrefter: «jeg har kreft»

Leif Einar Lothe (49) kunne tidligere i høst fortelle at han skulle opereres for svulster på stemmebåndet

Han fortalte i oktober til Dagbladet at han gikk til legen fordi han til stadighet var hes. Han ble henvist til en spesialist som kunne konstatere svulster på stemmebåndet. Dette kan være en begynnelse på strupekreft, men i Lothes tilfelle hadde man gode prognoser fordi sykdommen ble oppdaget på et tidlig stadie.

Legene var positive

Lothepus publiserte også en oppdatering på Facebook i oktober. Her fortalte han at operasjonen hadde gått fint, og takket for all støtte.


Norsk Helseinformatikk opplyser at svulster på stemmebåndet kan være et tegn på strupekreft. Et typisk symptom på denne krefttypen er at man blir hes og har irritert hals. Det var akkurat disse symptomene Lothepus oppdaget.

– Jeg merket jo at noe var galt, spesielt da jeg sto på scenen, sier Lothe til Dagbladet.

Har strupekreft 

Nå har imidlertid situasjonen snudd seg, og Lothepus bekrefter ovenfor Dagbladet at han har fått strupekreft.

– De fortalte at det var pittelitt kreft nedi der, ja. Strupekreft. Så nå må jeg gjennom denne strålebehandlingen, da, sier han til avisen.

Er optimist 

Leif Einar må i følge Se og Hør gjennomgå fem ukentlige strålebehandlinger ved Haukeland sykehus frem til jul. Han er i følge magasinet optimistisk med tanke på sykdommen, og har tatt noen grep rundt livsstilen, blant annet ved å stumpe røyken.

– Jeg fikk jo beskjed om å stumpe røyken. «Ja vel», sa jeg, og har ikke røykt siden. Det er bare å sette hardt mot hardt. Du sitter ikke med røyken i kjeften foran ungene dine og forteller at du har strupekreft, det gjør du faen ikke. Så tøff i trynet går det ikke an å være, sier han til Dagbladet.

Vi ønsker Lothepus riktig god bedring. Varme tanker og lykkeønskninger sendes deg. 

Trykk på deleknappen og send dine lykkeønskninger du også!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Ny kreftbehandling ga foreldre til kreftsyk treåring nytt håp – nå er håpet slukket

Stian Blipp etter fødselen: «Har aldri i mitt liv vært så stolt»