onsdag, juli 15, 2020

Ny beskjed fra skuffet Lothepus: -Nå står det litt i stampe

Mest lest nå

Fem grunner til at dagens barneoppdragelse er i krise

Den britiske barnepiken Emma Jenner, kjent for realityserier «Take Home Nanny», har delt fem av de viktigste punktene til at dagens foreldre ikke lykkes...

Leif Einar Lothe skulle etter planen legge ut på en ekspedisjon med forskningsfartøyet «Johan Ruud» i sommer. Med på laset, skulle han ha flere kjendiser. Men nå er hele turen avlyst.

– Irriterende. Nå står det litt i stampe, sier Lothepus til Dagbladet.

Leif Einar kjøpte nylig forskningsfartøyet «Johan Ruud» til 2,4 millioner kroner. Målet var at han skulle seile Nordøst- og Nordvestpassasjen i sommer. Men så satte koronaviruset en stopper for hele ekspedisjonen.


– Selv om koronaepidemien gjorde alt vanskeligere, trodde jeg at vi skulle klare det likevel, sier han skuffet.

Må utsettes ett år

Det er Canada som har gitt Lothepus og teamet hans nei.

– Skal vi klare å komme gjennom Nordøst- og Nordvestpassasjen, nå vi dra i begynnelsen av juli. Da har vi fire måneder på oss. Det er nå, eller om ett år. Vi har fått et nei fra kanadiske myndigheter nå, og dessuten ligger det an til problemer med Murmansk og russerne også, forteller han.

View this post on Instagram

Triveleg å sjå Sylvi etter gammalt 👍

A post shared by Lothepus (@lothepus) on

Planen var å reise på ekspedisjonen sammen med flere kjendiser. Turen skulle siden bli til et TV-program.

– Det blir ikke noen kosetur for de rundt 10-15 som blir med på turen, inkludert kjendiser, tv-team, offiserer og mannskap, sier Leif Enar, og legger til at både TV 2 og produksjonsselskapet The Oslo Company, med til neste år.

Ledig tid

Nå har Lothepus plutselig masse ledig tid i sommer og utover høsten. Men det skal i følge han selv, ikke by på store problemer å fylle tiden.

– Jeg må bare finne på noe annet å gjøre i sommer og utover høsten. Jeg har nok å ta meg til, har noen anleggsmaskiner og finner alltid på noe, sier han.

Lothepus fikk hjelp av Spar Kjøp-eier og investor Iwan Eide Knudsen til å kjøpe skipet. Tidligere i vår, manglet Lothepus to million kroner, men nå mangler han kun en million.

– Pengene får jeg tak i, men nå har jeg mye bedre tid til å få skaffet til veie det vi mangler, sier han.

130,163FansLik
1,479FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter