Hjem Fremhevet «Lothepus» til «Charter-Svein»: -Et hån mot de som virkelig står på

«Lothepus» til «Charter-Svein»: -Et hån mot de som virkelig står på

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Tidligere i april vakte det stor oppsikt da «Charter»-Svein Østvik deltok i en demonstrasjon utenfor Stortinget. Her ble det blant annet brent munnbind, mens demonstrantene protesterte mot myndighetenes håndtering av pandemien.

– Jeg er her i dag for å vise sympati med dem som synes det har gått for langt, det synes jeg også, sa Østvik til VG i forbindelse med demonstrasjonene. Han uttalte videre at han reagerer på det han kaller «sykeliggjøring av hele verden».

Flere av Østviks kjendis-venner, deriblant «Charter-Hilde» og Linni Meister, var ute og tok avstand fra handlingene hans.

Assisterende helsedirektør Espen Nakstad var heller ikke særlig begeistret.

– De 200 som ligger på sykehus, tenker nok at de gjerne skulle byttet plass med dem, uttalte han til VG, og la til at han også syntes det er veldig forståelig at folk er lei.

Leif Einar Lothe, også kjent som «Lothepus» la ut en tirade på Instagram.

Tirsdag kveld møttes Leif Einar Lothe og Svein Østvik til debatt hos Fredrik Solvang i NRK. Her var temaet nordmenns koronaskepsis.

Motdebattant Leif Einar Lothe viser til dødstallene i Norge i forhold til andre land.

– Da ser man at regjeringen har gjort aldeles rett, sier Lothe ifølge Dagbladet.

– Jeg føler at de står og ler av helsevesenet og de som virkelig prøver å berge dette landet ut av pandemien, og har gjort en fantastisk jobb. Jeg synes ikke folk skal le av sånn, uttalte Lothe og sa at munnbindbrenning er et hån mot de som virkelig står på.

Etter «Debatten» sier Østvik til Dagbladet at han er skuffet, og mener han fikk dårlig tid under sendingen.

Under debatten reiste han tvil om CPR-tester og munnbind-bruk. Han understreker overfor avisen at han har respekt og forståelse for alle som er rammet av pandemien, men påpeker at tiltakene også rammer hardt.

– Jeg ser at fantastiske professorer fra mange land har helt forskjellige synspunkter på dette. Det i seg selv er interessant, sier Østvik og legger til:

– Hvordan kan folk som har samme utdannelse og posisjon, være totalt uenige, og så er det bare én side som blir hørt? Jeg er ikke lege, men jeg klarer å lese om uenighet, og det er det jeg har gjort.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com