onsdag, oktober 21, 2020

Ny lov i Italia – Inndrar førerkortet til de som kjører mens de bruker mobiltelefon

Mest lest nå

Det er ikke noen stor nyhet at det å bruke mobiltelefonen mens man kjører er livsfarlig. Det er nok av grufulle eksempler på mennesker som må betale med livet på grunn av dette. En kort titt på telefonen kan bokstavelig talt bety døden, både for deg og dine medtrafikanter.

De aller fleste mennesker vet om dette, allikevel velger en stor andel av oss å ta sjansen på å bruke mobiltelefonen mens de kjører.


Italia har virkelig forstått hva som skal til for å holde sjåfører borte fra telefonen mens de kjører.I følge danske TV2 mister man nemlig lappen dersom man blir tatt for å bruke telefonen under kjøring (Vel og merke uten lovlige hjelpemiddel).

Tre måneder uten sertifikat

Loven står på trappene til å innføres og dersom man mister sertifikatet på grunn av denne forseelsen, kan man bli uten lappen i opptil tre måneder.

Det kan være en god ide å tipse eventuelle venner som skal til Italia om den nye loven, og bruk gjerne kommentarfeltet på Facebook for å dele din mening om denne lovendringen. Burde vi hatt dette i Norge også?

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Populært denne uken

Denne leiligheten sto urørt i over 70 år – se hvordan den ser ut på innsiden

Da 2. verdenskrig brøt ut i Europa i 1939, måtte 23 år gamle Madame de Florian flytte fra leiligheten sin i hjertet av Paris....

Kvinnen adopterer en pitbull. Hunden klarer ikke slutte å klemme henne

Kayla Filoon (20) jobbet frivillig ved siden av studiene som hundepasser ved et hundepensjonat for hjemløse hunder. En dag kom pitbullen Russ inn. Og...

Siste nyheter