Løven har levd 13 år under mishandling på sirkus – Se øyeblikket når han endelig er fri!

2194

Vi mener at alle land burde forby å holde ville dyr på sirkus. Men det er dessverre ikke så mange land som har dette forbudet, selv ikke Norge er på listen.

Ifølge PETA er det 19 land på verdensbasis som har forbud mot ville dyr på sirkus. Norge er ikke et av landene på listen.

Løven du skal få se i videoklippet i bunnen av denne artikkelen heter Will. Han har tilbragt hele livet sitt på å reise verden rundt. De første 13 årene til det ville dyret har blitt tilbragt i fangenskap.

I 2006 ble heldigvis Will reddet av en gruppe mennesker som arbeider for å gi bedre levevilkår til dyr i fangenskap. Will ble plasser i Rancho dos Gnomos Santuário i Brasil, og det var også her Will for første gang kunne plante labbene sine på jord.

 

Like etter at Will ble sluppet ut i naturen, kan man se hvor dette dyret har lengtet etter å kjenne sitt naturlige underlag under bena.

Denne løven fikk leve fem fine år i det fri, etter at han ble reddet i 2006. Han døde til slutt av alderdom, men fikk smake litt på hvordan en løve skal leve.

Marcos Pompe er mannen som grunnla dyrereservatet som Will bodde i. Han forteller til The Dodo:

– Will fikk fem fine år før han døde. Fem år hvor han fikk leve i sine naturlige omgivelser. Han fikk omgås med andre løver, kjenner følelsen av gress under bena og en åpen himmel over seg. Han ble en lykkelig løve på sine eldre dager.

Ville dyr som Will hører ikke hjemme på sirkus! Del denne artikkelen om du er enig! 

SISTE NYTT

Advertisements