mandag, januar 24, 2022

Lover noen corona-lettelser

Mest lest nå

Fredag 14. januar blir det endringer på koronarestriksjonene.

– Jeg håper vi kan fatte vedtak som gir justering og noen lettelser, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til Aftenposten, og lover altså at det blir lettelser på noen områder fredag 14. januar.

Det er spesielt skjenkestoppen som er kritisert. Rød-grønne ordførere, Venstre, FrP, MDG, LO og NHO har stått sammen i kritikken mot at restaurantbransjen nok en gang har måttet stenge ned.


– Det er jo særlig utelivsbransjen og reiselivet som blir rammet igjen. Det gjør meg vondt, sier Støre til Aftenposten, og legger til:

– Så vil jeg si at tiltakene vi innførte i desember har virket. Vi har hatt bedre kontroll gjennom de fire ukene. Smitten har økt, men vi har hatt kontroll når det gjelder innleggelser. Fortsatt er det en ukjent faktor hvor mye det nye viruset vil smitte, men vi vet mye mer, sier han.

Han sier ingen til avisa at han håper regjeringen kan fatte vedtak som gir justering og noen lettelser.

Ifølge VG sier Støre også overfor TV 2 og NTB at det blir tiltaksendringer 14. januar, men han vil ikke si hvorvidt det dreier seg om lettelser.

– Jeg vil ikke trekke den ene eller den andre siden, fordi vi er avhengig av smittespredningen og belastningene på helsevesenet, men vi ønsker alltid å ha så lite tiltak som mulig, men så mye som nødvendig, så vi ser etter den balansen, sier han ifølge VG til NTB.

På spørsmål fra TV 2 om hvorvidt kommunene og ordførerne selv skal få bestemme mer, svarer statsministeren:

– Det er en god løsning å kunne ha lokale tiltak. For da kan du gjøre det som passer der. Men det er kun en god løsning hvis det ikke sprer seg til resten av landet.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,608FansLik
1,600FølgereFølg
246FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter