in

Luksusfellen er tilbake – gjennom 22 sesonger har de spart deltagerne for 30 millioner kroner

Cecilie Tvetenstrand
Cecilie Tvetenstrand fra Luksusfeller. Foto: Instagram

Luksusfellen er blitt et innarbeidet begrep i Norge. Onsdag 20. april var den populære serien tilbake igjen på Viaplay med sesong 23. 

Over 30.000.000 kroner er spart gjennom 22 sesonger, forteller Viaplay-eier Nent i en pressemelding. Og nå er Luksusfellens eksperter klare til å spare deltagerne for nye store beløp i vårens sesong.

– Som vanlig besøker vi deltagere over store deler av Norge, og i denne sesongen møter vi spesielt mange unge deltagere som sliter stort med privatøkonomien. Det er overraskende mange boliger som står på spill i sesong 23, og vi må kjempe hardt for at husene ikke skal bli tvangssolgt, sier programleder Lene Drange.


Sammen med Hallgeir Kvadsheim og Magne Gundersen har Lene vært land og strand rundt og møtt mennesker i pengeknipe.

View this post on Instagram

A post shared by Hallgeir Kvadsheim (@hakva)

I fjor debuterte Ahmed Osman og Cecilie Tvetenstrand som programledere, og de er med også i år.

Første besøk, som ble sendt onsdag kveld, foregår i Malm i Trøndelag der 30-åringen Ingolf har fått ruinert privatøkonomien blant annet på grunn av sin enorme bilinteresse.

– Ahmed og Cecilie er virkelig blitt rutinerte som økonomidoktorer, skryter Lene Drange.

Hun legger til at flere av vårens deltagere også er småbarnsforeldre som er veldig preget av at inkassokrav og brev fra Namsmannen fyller postkassen.

– Deltagerne med småbarn er svært opptatt av at ikke barna skal få det på samme måte som dem, forteller Lene Drange.

Og hav er det så vårens deltagere brukt penger på?

– Flere har kjøpt ting til barna og velværeprodukter til seg selv på kreditt. Og som vanlig er det noen som bruker ufattelige beløp på nye mobiltelefoner og annen elektronikk. Også  store beløp til snus og brus er en gjenganger, sier Lene Drange.

Hun legger til at mange av vårens deltagere har vært flinke til å få ordnet opp i sine store problemer.

– Vi klarer å løse mange av sakene, og vi har også klart å hjelpe noen av dem med å realisere drømmer. En deltaker har alltid drømt om å reise til Hawaii og får det faktisk til, forteller Lene Drange som i løpet av tiden i Luksusfellen tok initiativ sammen med medprogramleder Hallgeir Kvadsheim til å opprette Inkassoregisteret.

–  Vi ser nå at det er mange unge folk som melder seg på til Luksusfellen. De synes ikke det er så vanskelig å dele vanskeligheter rundt økonomi, og det er veldig positivt, legger hun til.

Luksusfellen sesong 23 hadde premiere på Viaplay onsdag 20. april. Det ble sluppet to episoder på premieredagen. Programmet sendes også på TV3 på onsdager kl. 20.30.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

For første gang etter pandemien samles titusenvis av ungdommer til denne tradisjonsrike folkefesten på Rådhusplassen

Nok var nok – Rolf Inge (56) tok to grep og gikk ned 50 kilo