Hjem Historier fra livet Luksusfellen hjelper Tinder-svindlerens offer

Luksusfellen hjelper Tinder-svindlerens offer

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Cecilie Fjellhøy ble verdenskjent etter å ha blitt lurt av Tinder-svindleren. Hun sitter igjen med en gjeld på 3,2 millioner kroner etter at hun trodde hun hadde møtt den store kjærligheten på Tinder.

Cecilie Fjellhøy bodde i London i januar 2018. Her møtte en israelsk mann som kaller seg selv Simon Leviev på sjekkeappen Tinder. Nettavisen skriver at Leviev hevder han er sønnen til diamantmogulen Lev Leveiv, og administrerende direktør i selskapet LDD Diamonds. Fjellhøys nye date lever et liv i luksus og er mye ute å reiser. Han er sjarmerende, og de mange vennene hans gir ham gode skussmål. Etter en drøy måned er Cecilie forelsket, og de to er et par.

Det som høres ut som drømmehistorien ble imidlertid et mareritt.

Siden diamantbransjen er farlig, røper Simon Leviev etterhvert at han har fiender som vil både ham, og de han omgås med, vondt. Livvakten Peter oppdaterer ham hele tiden på trusselbildet. Når livvakten gir beskjed om at det ikke lenger er trygt å bruke kredittkortet, siden det gjør det lett å oppspore ham, blir Fjellhøy spurt om ikke hun hjelpe til.

Så utrolig godt å få bedre tid på å beskrive og forklare de siste årene. Tusen takk Lindmo! Se dokumentaren som kommer…

Posted by Cecilie Schrøder Fjellhøy on Saturday, January 29, 2022

Cecilie er skeptisk, men de er tross alt kjærester, og kjærester hjelper hverandre. Dessuten vet hun jo at han er god for pengene, og stoler på at hun skal få tilbake alt innen noen få dager. Simon Lviev får et American Express-platinakort i Cecilies navn. Etter mye manipulasjon får Cecilie lånt 2,1 millioner kroner som hun låner via ni banker og deretter låner sin rike kjæreste.

Historien rakner. Han ga seg ut for å være en rik, glamorøs diamantmilliardær og forførte kvinner på nettet før han svindlet dem for millioner av dollar. Simon Leviev er dømt for tyveri, forfalskning og svindel. Wikipedia skriver at han ifølge The Times of Israel skal ha svindlet til seg rundt ti millioner dollar fra sine ofre på det europeiske kontinentet i årene 2017 til 2019. Historien om hans kriminelle atferd fikk offentlig publisitet etter at den ble presentert av VG som fikk hjelp av den israelske journalisten Uri Blau. Senere kom Netflix-dokumentaren «The Tinder Swindler».

I 2015 ble han dømt til to års fengsel i Finland, og i 2019 til 15 måneders fengsel i Israel. Han er fortsatt etterlyst i flere land for bedrageri.

– Jeg, som tidligere hadde full kontroll på økonomien, har nå utviklet økonomisk angst, forteller Cecilie i et intervju med VG. Hun skal nå få hjelp av Hallgeir Kvadsheim og Lene Drange i «Luksusfellen».

I 2019 ble Cecilie saksøkt av fire av bankene som ga henne lån – og som ble brukt til Simons forbruk. Kreditorene ville ha tilbake pengene sine, og krevde nesten én million pluss renter.

Retten trodde Cecilies historie, men bankene fikk medhold fordi hun «hadde reelle og naturlige handlingsalternativer før hun inngikk låneavtalene».

Episoden med Cecilie kommer på TV til høsten, og vil skille seg ut fra det som vanligvis vises på Luksusfellen.

– Vi trenger ikke realitetsorientere Cecilie rundt privat forbruk, slik vi pleier med deltagerne våre. Cecilie kan økonomi og har gjort alt riktig, med BSU-konto og kjøp av leilighet i Oslo. Vi har ofte å gjøre med økonomiske analfabeter, men der er ikke Cecilie, hun gjorde bare en fatal feil etter å ha forelsket seg i denne fyren, sier Hallgeir Kvadsheim til VG.

Han sammenligner hennes situasjon litt med situasjonen gjeldsofre står i etter gambling – det skjedde over en intens periode på bare to måneder.

Foreløpig har Cecilie bare en gjeldsordning i England. Men Kvadsheim og Drange skal prøve å gå til en løsning med de norske kreditorene også.

Simon Levievs advokat har opplyst til VG at klienten ikke ønsker å uttale seg om Tindersvindler-saken og sitt forhold til Cecilie Fjellhøy. Han har også avstått fra å kommentere saken i Nettavisen.

Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com