Forsiden Nyheter Luxembourg blir verdens første land hvor all offentlig transport er gratis

Luxembourg blir verdens første land hvor all offentlig transport er gratis

Diskusjonen om prisnivået på offentlig transport i Norge har flere ganger vært tema for diskusjon. Nå peker Luxembourg seg ut til å bli verdens første land til å innføre gratis offentlig transport. 

Den nye regjeringen i Luxembourg lover nemlig i følge Indenpendent å fjerne avgifter på tog, trikk og buss fra neste sommer.

Håpet til regjeringen er at flere mennesker skal la bilen stå hjemme og dermed redusere utslipp, kø og forbedre luftkvaliteten som er spesielt dårlig i sentrum av Luxembourg.

Reklame

Luxembourg blir verdens første land til å innføre gratis offentlig transport. Foto: Pixabay

Ikke alle mener det er en god løsning

Gratis offentlig transport har vært diskutert flere ganger i Norge. Men det er ikke utelukkende positive argumenter for å innføre dette.

I følge Bussmagasinet ble det gjort en analyse i 2016 om hvorvidt Norge ville være tjent med gratis offentlig transport.

– Tiltaket bidrar i liten grad til å redusere dieselbil­trafikken, som er en viktig kilde til forurensningen. Samtidig pådrar man seg en nærmest uhåndterlig stor transportutfordring på grunn av massiv tilstrømning til kollektivtransporten fra andre grupper som gående, syklende og nye reisende. Det vil på kort sikt være praktisk talt umulig, eller i alle fall svært kostbart, å skaffe nødvendig kapasitet til å takle den økte etterspørselen, dersom kollektivreisene blir gratis hele døgnet, skriver TØI i en analyse fra 2016 gjort i samarbeid med NILY og Urbanet Analyse.

LES OGSÅ
Bildet av den fire år gamle jenta i rullestol går viralt. Kan du se hvorfor?

Hva mener du? Burde man innført gratis offentlig transport i Norge? Bruk kommentarfeltet vårt på Facebook for å si din mening! 

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Truls og Eyvind har delt et bilde som får tusenvis til å le!

Til høsten er det klart for en ny sesong med "Truls ala Hellstrøm". Men de to kompisene har ikke glemt hverandre i løpet av...

Da Tony måtte flytte inn på pleiehjemmet måtte han etterlate katten sin hjemme. Men så fikk en snill nabo en plan

Da Tony fikk slag og måtte flytte på pleiehjem, var det ikke lett å si farvel til det livet han var vant til å...

Den 72-år gamle kvinnen ønsket seg en gammel og uønsket hund – se hvem hun endte opp med

Ikke alle hunder er like heldige her i livet. Heldigvis er de fleste så heldige at de finner nye eiere allerede fra fødselen av,...

Lars Monsen med utradisjonell metode da han sjekket opp Trine Rein

At Lars Monsen er en tøffing er det ingen tvil om, noe vi alle har vært vitne til utallige ganger på tv. Enten han krysser...

Bildet av den fire år gamle jenta i rullestol går viralt. Kan du se hvorfor?

Fire år gamle Maren Anderson sitter i rullestol. Det har hun gjort hele livet. En dag var Maren ute og handlet med foreldrene sine,...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT