in

Lykke for Hanne Krogh er å vite at barna hennes gjør det de elsker mest

Hanne Krogh

Begge barna til Hanne Krogh har karrierer de brenner for. Det er noe mamma Hanne setter pris på.

Datteren Amalie (29) er skuespiller, og Amalies 14 år eldre bror, Sverre, er programleder og sportskommentator.

– Jeg har oppmuntret dem til å rette blikket utover, slik at de ikke låser sine oppfatninger for raskt. Å være evig sulten på ny kunnskap er sunt, sier Hanne Krogh i et intervju med Hjemmet.


Amalie, eller Molly som moren kaller henne, har hovedrollen som Sonja i den tradisjonsrike teaterforestillingen «Reisen til julestjernen». Det er en rolle moren har gjort før henne, men som musiker.

– Mange tror at det å gå ut på en scene handler om å ta på seg en maske. For meg er det et trygt sted å ta den av. Fra det utgangspunktet kan jeg skape helt nye karakterer, sier Amalie.

I stykket har Sonja egentlig ingen minner om at noen har vist henne omsorg. Det eneste hun har er et gullhjerte rundt halsen fra en mor som hun ikke husker. Likevel velger Sonja å tro på godhetens kraft og er villig til å ofre alt for å hjelpe den sorgfulle kongen.

– Det er ikke sånn at alle viser på utsiden hvordan de har det hele tiden. Kanskje snarere tvert imot. Den som smiler mest kan være den som har det tøffest, sier Amalie til ukebladet.

Hun legger til at nettopp dette er noe hun har tenkt mye på nå som hun spiller Sonja i Reisen til Julestjernen.

– I teaterversjonen har Sonja en grusom oppvekst, men velger likevel å være snill – ikke fordi hun ikke vet bedre, men kanskje nettopp fordi hun vet, sier skuespilleren.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Martha Louise og Maud

Dette er Maud Angelicas millionformue

Søster André var verdens eldste person – død 118 år gammel