Forsiden Historier fra livet Paret med Down syndrom ble fortalt at de ikke burde gifte seg...

Paret med Down syndrom ble fortalt at de ikke burde gifte seg – men se på de 22 år senere!

-

Da Maryanne og Tommy Pilling ga hverandre sitt ja i 1995, ble de blant de første parene med Down syndrom som giftet seg.

Bryllupet deres beviste for verden at mennesker med Down syndrom fortjener og nyter kjærlighet og lykke like mye som alle andre. Nå, 23 år senere, lever fremdeles Maryanne (45) og Tommy (59) et lykkelig liv sammen.

Søsteren til Maryanne, Linid, er så stolt at hun lagde en egen Facebookside for paret, en side som har over 8000 følgere.

Foto: Facebook

Paret var kjærester i ca 18 måneder før Tommy fridde – men først hadde han spurt Maryannes mor om tillatelse. «Han hadde med seg en lekering fra en salgsautomat,» forteller Lindi til Daily Mail. «Min mor sa umiddelbart ja, men ville ha dem til å gjøre det riktig så hun tok ham til en smykkebutikk for å kjøpe en skikkelig ring.»

Ikke alle hadde troen

Maryannes mor støttet det forelskede paret. Men hun måtte tåle mange negative kommentarer og rynkende panner. «Hun fikk mye kritikk fordi hun tillot dem å gifte seg, men hun insisterte på at det var deres avgjørelse,» sier Lindi.

For Maryanne og Tommy hadde ikke bryllupsdagen noe med Down syndrom å gjøre, den handlet bare om kjærlighet. «Bryllupet var den beste dagen i mitt liv,» sier Maryanne . «Jeg ble sjokkert da Tommy fridde , men jeg trengte ikke lang tid på å si ja.»

Foto: Facebook

«Maryanne drømte om et stort hvitt bryllup og det var akkurat det hun hadde,» sier Lindi. «Det var en vakker dag.»

Siden denne dag i 1995 har paret delt hver eneste dag sammen. De lever selvstendig i sitt eget hjem, med familien som nabo. «Tommy og jeg krangler aldri. Jeg elsker min mann veldig høyt,» sier Maryanne . «Han er min beste venn.»

Foto: Facebook

Selv om dette parets 22 års bryllupsdag først og fremst handler om dem selv, så har paret inspirert mennesker verden over som har Down syndrom. De er også et ekte bevis på at mennesker med funksjonshemninger kan leve uavhengige romantiske liv.

LES OGSÅ
Mor forlot butikken med hylende 3-åring. Butikkansatt kom løpende etter henne
LES OGSÅ
Mor forlot butikken med hylende 3-åring. Butikkansatt kom løpende etter henne

«Folk bekymrer seg for om sine egne barn eller barnebarn med Downs syndrom kan få oppleve ekte kjærlighet. De bør lese Maryanne og Tommys historie,» sier Linda til Daily Mail. «Også deres barn kan også bli forelsket og leve lykkelig alle sine dager.»

Del gjerne denne inspirerende kjærlighetshistorien videre!

Populært

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. Jeg håper du koser deg og lar deg engasjere av sakene som publiseres på Sosialnytt.