Hjem Forskning Slik blir du lykkelig : Sov 30 minutter midt på dagen. Dette gjør deg glad, fastslår ny forskning!

Slik blir du lykkelig : Sov 30 minutter midt på dagen. Dette gjør deg glad, fastslår ny forskning!

Er du en av de som bare må ha deg en liten lur midt på dagen? Det skal du i så fall ikke være sjenert for, det skal visstnok gjøre deg til en gladere person. 

Daily Mail skriver at en ny studie slår fast at vi blir lykkeligere av en liten ettermiddagslur.

Studiet viser at en lur på opptil 30 minutter både gir deg en bedre følelse av velvære samt forbedrer prestasjonsevnen din. Richard Wiseman fra University of Hertfordshire er en av forskerne bak studiet.

Til Daily Mail uttaler han:

– Tidligere forskning har slått fast at en lur på opptil 30 minutter kan gjøre deg mer fokusert, produktiv og kreativ. Disse nye funnene tyder også på at du kan bli i bedre humør, bare av å ta en kort lur.

Ikke sov for lenge!

Det nye studiet viste også at de personene som sov lengre lurer enn 30 minutter, er mindre glad enn de som ikke har sovet i det hele tatt i i løpet av dagen.

Over 1000 mennesker deltok i studiet. 66 prosent av deltakerne som tok korte lurer fortalte at de følte seg gladere etter luren.

Så du har ingen grunn for å skamme deg dersom du nyter en liten ettermiddagslur, det er kanskje tross alt derfor du er i så godt humør! 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com