Forsiden Meninger Jeg må innrømme at jeg er skeptisk til innvandrere, og ikke nok...

Jeg må innrømme at jeg er skeptisk til innvandrere, og ikke nok med det, jeg er for innvandringsregnskap.

Innvandringsregnskap har egentlig vært en debatt som har pågått i årevis. Noen hevder at man tjener penger på innvandring, mens andre mener det motsatte. Tor André Johnsen fra FRP argumenterer for hvorfor man bør ha regnskap over innvandrere:

Hvis vi skal lykkes med integreringen må vi vite hvilke grupper som blir godt integrert og finne ut hva som ikke fungerer. Dessverre ser vi at sysselsettingen er lavere for somaliere enn for andre grupper. Vi må først finne ut hvor skoen trykker for at vi skal kunne bli bedre, sier Johnsen til Hamar arbeiderblad.

Hamar arbeiderblad spør Johnsen om ikke et slikt regnskap vil oppleves som stigmatiserende.

Dette er ikke noe nytt. Frp har jobbet for slike regnskap i mange år. De kan like gjerne virke til inspirasjon som stigmatiserende, svarer Johnsen.

Erling Segelstad jobber til daglig med innvandrere, som mottaksleder for Hero Norge. Han skrev et innlegg på Facebook hvor han deler sine meninger om innvandringsregnskap.

 

erling segelstad
Erling Segelstad jobber som mottaksleder for Hero Norge.

Selverkjennelse og selvinnsikt er viktig. Jeg må innrømme at jeg er skeptisk til innvandrere, og ikke nok med det, jeg er for innvandringsregnskap. Jeg trodde jeg var et humant og fordomsfritt menneske som liksom har formidlet at alle mennesker har den samme verdi.

LES OGSÅ
En hyllest til alle besteforeldre: Vi hadde ikke klart det uten dere!

Men gjennom selvransakelse må jeg tilstå følgende: Jeg har forbannet innvandrere! Det skjedde da jeg bodde i Stavanger på 80 tallet. Jeg bannet da jeg sto og ventet på bussen på Madla i stiv kuling, et par grader og regn, «jævla utlendinger» sa jeg.

Hvorfor? Mens jeg sto der, kjørte det flere halvtomme busser forbi. De stoppet ikke for meg da de var reservert disse «jævla utlendingene». På bussene sto det: «British School», «French School» og «American School».

Der sto jeg som norsk i Norge og måtte pent ta til takke med ståplass på en overfylt by-buss. Jeg tilstår: Det var ikke pent av meg. Så har jeg funnet ut at jeg er for innvandringsregnskap! Jeg vil vite hvilke inntekter den norsk oljenasjonen har fått fordi vi lot innvandrere fra USA, Frankrike, England, Holland og andre vestlige land bygge opp norsk oljeproduksjon. For legger vi sammen inntekter fra denne innvandringen og de utgiftene som et visst annet norsk parti er ute etter i dag, tror jeg vi tåler den sammenligningen…….

LES OGSÅ
Å ligge i barnets seng til det sovner er IKKE en dårlig vane!
Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Bjørn Einar Romøren har fått kreft – deler sterkt bilde etter de første behandlingene

Tirsdag formiddag kom den sørgelige nyheten. Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren er rammet av en sjelden type kreft.  Det er Se og Hør som...

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet