søndag, februar 23, 2020
Meninger Jeg må innrømme at jeg er skeptisk til innvandrere,...

Jeg må innrømme at jeg er skeptisk til innvandrere, og ikke nok med det, jeg er for innvandringsregnskap.

-

Innvandringsregnskap har egentlig vært en debatt som har pågått i årevis. Noen hevder at man tjener penger på innvandring, mens andre mener det motsatte. Tor André Johnsen fra FRP argumenterer for hvorfor man bør ha regnskap over innvandrere:

Hvis vi skal lykkes med integreringen må vi vite hvilke grupper som blir godt integrert og finne ut hva som ikke fungerer. Dessverre ser vi at sysselsettingen er lavere for somaliere enn for andre grupper. Vi må først finne ut hvor skoen trykker for at vi skal kunne bli bedre, sier Johnsen til Hamar arbeiderblad.

Hamar arbeiderblad spør Johnsen om ikke et slikt regnskap vil oppleves som stigmatiserende.

Dette er ikke noe nytt. Frp har jobbet for slike regnskap i mange år. De kan like gjerne virke til inspirasjon som stigmatiserende, svarer Johnsen.

Erling Segelstad jobber til daglig med innvandrere, som mottaksleder for Hero Norge. Han skrev et innlegg på Facebook hvor han deler sine meninger om innvandringsregnskap.

 

erling segelstad
Erling Segelstad jobber som mottaksleder for Hero Norge.

Selverkjennelse og selvinnsikt er viktig. Jeg må innrømme at jeg er skeptisk til innvandrere, og ikke nok med det, jeg er for innvandringsregnskap. Jeg trodde jeg var et humant og fordomsfritt menneske som liksom har formidlet at alle mennesker har den samme verdi.

Men gjennom selvransakelse må jeg tilstå følgende: Jeg har forbannet innvandrere! Det skjedde da jeg bodde i Stavanger på 80 tallet. Jeg bannet da jeg sto og ventet på bussen på Madla i stiv kuling, et par grader og regn, «jævla utlendinger» sa jeg.

Hvorfor? Mens jeg sto der, kjørte det flere halvtomme busser forbi. De stoppet ikke for meg da de var reservert disse «jævla utlendingene». På bussene sto det: «British School», «French School» og «American School».

Der sto jeg som norsk i Norge og måtte pent ta til takke med ståplass på en overfylt by-buss. Jeg tilstår: Det var ikke pent av meg. Så har jeg funnet ut at jeg er for innvandringsregnskap! Jeg vil vite hvilke inntekter den norsk oljenasjonen har fått fordi vi lot innvandrere fra USA, Frankrike, England, Holland og andre vestlige land bygge opp norsk oljeproduksjon. For legger vi sammen inntekter fra denne innvandringen og de utgiftene som et visst annet norsk parti er ute etter i dag, tror jeg vi tåler den sammenligningen…….

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Ingrid Bjørnov med ny oppdatering: – Drit i denne, folkens

Ingrid Bjørnov har delt flittig fra kampen mot kreften i sosiale medier. Sommeren 2017 ble hun operert for kreft, men det var først i...

Helene Olafsen delte gledelig bilde på 30-årsdagen

I september 2019 slapp den populære programlederen nyheten om at hun og kjæresten venter barn.  Det var under en sending av "Senkveld" at Helene Olafsen...

Valget i Nevada – Bernie kommer til å vinne

Nå er valget i Nevada offisielt i gang. Ved skrivende stund er 22% av stemmene talt opp, og Sanders er i ledelsen med 47%...