søndag, november 28, 2021

Må permittere 1.000 ansatte: – Butikkene har vært stengt siden januar uten at det har gitt noe lavere smittetrykk

Mest lest nå

Nille-direktør Kjersti Hobøl er oppgitt over de nye tiltakene, som medfører at i alt 125 butikker i de berørte områdene nå må holde stengt til 11. april. 

– Det bor 2,1 millioner mennesker i det nedstengte området. Det berører nesten tusen ansatte som vil være permittert nå, i første omgang. Men etter hvert får dette ringvirkninger også for logistikk og hovedkontor, sier adm. direktør Kjersti Hobøl i Nille til Nettavisen.

Hobøl er sterkt kritisk til at tiltakene har nevneverdig effekt på smittespredningen:


– Butikkene i Oslo har vært stengt siden 22. januar uten at det har gitt noe lavere smittetrykk. Det er heller ikke varslet noen som helst støtteordninger for bedriftene for dette, selv med stenging på tre timers varsel. Det er ikke kommet noen signaler om støtte, så selv for de aller mest robuste blir dette tøft, sier hun til Nettavisen.

Nille-sjefen får støtte av Espen Eldal, sjef i Europris.

– Det er en kjedelig, og vi mener det er feil beslutning å stenge Europris-butikker. Vareutvalget vårt overlapper dagligvarebutikkene, så vi mener vi bør få holde åpent, sier han til Nettavisen.

Han har forståelse for at man vil få ned mobiliteten i samfunnet der de fleste benytter kollektivtransport for å komme til butikk.

– Når man går så langt ut som nå, geografisk område som egentlig strekker seg fra Geilo til Halden, så treffes det ikke like mye av det, sier han.

Før den siste runden med nedstengninger var allerede mange ansatte i varehandelen permittert. Før Viken stengte var rundt 200 medarbeidere i Europris permittert. XXL har permittert 310 ansatte. 350 er permittert fra Mester Grønn. Nå varsler Nille-sjefen frykter at hun må permittere nesten tusen ansatte. Også Elkjøp og en rekke andre store aktører i varehandelen varsler at de må se på permitteringer fremover.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
233FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter