Hjem NyheterTruecrime Madeleine McCann-etterforskningen: Dette er politiets plan

Madeleine McCann-etterforskningen: Dette er politiets plan

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Tysk politi ledet Madeleine McCann-etterforskningen da det nylig ble foretatt et søk ved en demning i Algarve. Nå sier en kilde at de tester jordprøvene de samlet fra søket opp mot prøver fra hovedmistenktes varebil.

Nylig ble det gjort et søk i et reservoar i Algarve-regionen i Portugal, der politiet håpet å finne flere spor i Madeleine McCann-saken.

Dette søket er den første gangen siden 2014 politiet gjør en så konkret operasjon i saken. Det var tyske etterforskere som leder søket på det avsidesliggende stedet de mener sakens hovedmistenkte, Christian Brueckner, pleide å besøke. Brueckner omtalte stedet som et «lite stykke paradis», og det ligger snaue fem mil fra resorten der tre år gamle Madeleine ble tatt i 2007.

Bakgrunn: Fem ledetråder som linker hovedmistenkte og søkeområdet med Madeleine McCann

Tysk politi knyttet den mistenkte til demningsområdet etter at de fant bilder av ham der i Brueckners egen bildesamling.

Etterforskere brukte tre dager på å gjennomsøke Barragem do Arade-reservoaret i Portugal, der de mener hovedmistente Christian Brueckner var bare dager etter at tre år gamle Madeleine forsvant.

Søketeam gravde dype hull for å samle jordprøver som skal sammenlignes med prøver som er innhentet fra Brueckners varebil, sier kilder til Daily Mirror.

En av avisas kilder, som tidligere har bekreftet at det var bilder fra Christian Brueckners omfattende fotosamling som førte til at tysk politi knyttet reservoaret til Maddies forsvinning forteller nå hva som er hensikten med jordprøvene:

– Fokusene nå er å lukke nettet rundt Brueckner ved å vise gjennom jordprøveanalyse at varebilen hans var på stedet. En positiv match av jorda de allerede har fra kjøretøyet med jorden de fjernet under søket i forrige uke vil være et viktig bevis mot ham. Det vil være et lite tilbakeslag hvis kriminalteknikerne ikke får en match, men på dette stadiet er etterforskerne fortsatt håpefulle, sier kilden.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com