torsdag, juli 2, 2020

Madrid: Må bruke kjøpesenter som likhus

Mest lest nå

Begravelsesbyråene i den spanske byen har ikke lenger kapasitet til å ta unna alle de døde etter koronaviruset. Nå tar myndighetene i bruk kjøpesenteret Palacio de Hielo som likhus.

I kjøpesenteret ligger det en stor innendørs ishall. Den beskrives som en 1800 kvadratmeter stor olympisk skøytebane. Ifølge avisen El Pais, er det her de døde vil bli plassert. De døde vil bli lagret i ishallen i lukkede kister. Kulden vil gjøre at kroppene kan lagres en stund, til begravelsesbyråene har kapasitet til å ta unna.

Kjøpesenteret ligger i området Hortaleza, nord i Madrid. Ved flyplassen Barajas i nærheten, jobber man med å få satt opp et midlertidig feltsykehus med 1.300 plasser. Det skriver VG.


Folk dør i respirator-kø

Sykehusene i Madrid så fulle at pasienter må ligge i parkeringshuset. Legene forteller at de må prioritere hvem som skal få respirator og hvem som ikke får.

– Da må vi velge de yngste, sier sykepleier på akuttmottaket ved Universitetssykehuset Príncipe de Asturias i Madrid, Rubén Herrera (35) til VG.

– Har noen dødd på grunn av det? spør VG.

– Helt klart. Det har skjedd. Flere har dødd i påvente av respirator. Jeg slipper heldigvis å velge, siden jeg er sykepleier og ikke lege. Men jeg har sett pasienter som ikke klarer å puste bra, og som ikke fikk den hjelpen de vanligvis ville ha fått, sier sykepleieren, og legger til at det er en grusom situasjon.

– Det føles forferdelig. Jeg blir utrolig trist. Jeg har kolleger som gråter på jobb.

Dere må forberede dere

– Hver dag er det nye koronapasienter. Hver dag er det pasienter som blir dårligere. Hver dag er det pasienter som trenger respiratorhjelp. Og hver dag dør det pasienter av korona på mitt sykehus, sier anestesilege Raquel Fernandez ved Móstoles universitetssykehus i Madrid på telefon til VG.

Sykehuset har 25 respiratorer. Alle er i bruk.

– Dere må forberede dere! Vi trodde heller ikke vi ville komme i denne situasjonen, men se nå … Dere må skaffe dere smittevernutstyr. Og dere må følge alle retningslinjer. Det er ikke tid til å vente og se, sier legen videre.

LES OGSÅ: Se hvilken effekt koronaviruset har på naturen – bildene viser noe positivt i koronakrisen

130,080FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter