søndag, april 18, 2021

3 tips for å aktivisere barna i påsken

Mest lest nå

Endelig påskeferie! Forventningsfulle barn gleder seg til høytiden. Men, vent. To meter avstand, kun to gjester og drittvær? I allefall i vår kant av landet.

Da kan det være godt å ha noen gode triks på lur for å gjøre påskeferien med barna til en minnerik og god ferie!

Om du bor i en asfalt-jungel, ved sjøen, ved skogen eller fjellet, kan du gjøre lufteturene i påsken helt magisk for barna ved hjelp av noen enkle grep.


Når barna ser en annen vei, lurer du en påskesnop eller en mandarin ned på stien og roper overrasket ut «Nei men, se hva påskeharen har mistet på sin vei?!»

1. Skattejakt

Skattejakt for barna er alltid populært! Foto: Canva

Dersom dere er to voksne, og ikke vil blande inn selveste påskeharen, kan dere lage et kart i forkant, og arrangere skattejakt! Da kan en av dere gå i forveien og legge ut små godbiter på markerte steder på kartet som barna følger.

2. Oppgaveløype

Har dere tilgang på trær, en kniv og litt hyssing, kan en oppgave-løype være toppen! Da kan kartet inneholde stopp med oppgaver som å lage pil og bue, sprettert og lignende. Bare fantasien setter grenser!

3. Og for de mindre turglade…

Blir dere værende mye inne og har perler og strykejern, kan dere lage påskepynt som dere kan dekorere gatens busker eller skogens trær med!

Eller enkelt og greit klippe ut eggeformer av papp og lime på glitter og stas eller male dem og pynte inne!

Er dere i et ekstra kreativt og lekent hjørne kan stivt papir og grillspyd bli fine rekvisiter til dukketeater, som dere kan bruke til å spille historien om Jesus eller legenden om påskeharen!

Med ønske om en god, kreativ påskeferie, både inne og ute!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter