torsdag, mars 4, 2021

Magnus (7) hadde et viktig spørsmål til Kong Harald – svaret til kongen hylles av tusener

Mest lest nå

Visste du at dagen i dag er den nasjonale refleksdagen? Det skal være en dag hvor man retter ekstra fokus på viktigheten av å bruke refleks gjennom høsten og vinteren. 

Magnus Vilnes på syv år hadde forundret seg over at så få voksne mennesker bruker refleks. Han diskuterte temaet med sin mor, og kom på at han kunne spørre kongen om dette.

Magnus spurte kongen om råd. Foto: privat


– Vi snakket om hvor mange som ikke bruker refleks, og jeg spurte ham om hva han trodde skulle til for å få folk til å bruke refleks, spesielt voksne, som ikke er flinke. Da foreslo han at vi skulle spørre Kongen, slik at han kanskje kunne gå foran som et godt forbilde, og at folk ville folk følge etter, forteller mamma Malene Vilnes til TV 2.

Fikk svar fra Kongen 

Vi vet fra tidligere saker at kongen er en mann som er opptatt av barn og at barn skal bli lyttet til. Han tenkte seg nok ikke lenge om før han valgte at brevet fra Magnus måtte besvares. Det var jo også et særdeles viktig tema som ble tatt opp.

Et brev dumpet ned i postkassen til Magnus og han kunne stolt lese svaret fra selveste Kongen.

«Kjære Magnus! Hans Majestet Kongen har bedt meg takke for ditt brev med spørsmål om Kongen bruker refleks. Kongen og hele Kongefamilien bruker refleks, og Kongen synes det er flott at du og klassen din er opptatt av å bruke refleks nå når det er mørkt på kveldene.»

Svaret fra kongen. Foto: privat

Et forbilde 

Selv om det er både søtt og morsomt at kongehuset sender ut et slikt brev til en syv år gammel gutt, så har det også en viktig hensikt.

-Refleks sparer liv. Få ting er så enkelt og så effektivt som refleks, når det gjelder å redusere andelen fotgjengerulykker, sier Guro Ranes i Statens vegvesen.

Og hvem kan vel være et bedre forbilde for å bruke refleks enn nettopp kongen? Magnus kunne i hvert fall inspirere klassekameratene sine da han tok med seg brevet fra kongen på skolen.

Men brevet fra kongen kan inspirere flere enn klassekameratene til Magnus. Del saken videre slik at flest mulig forhåpentligvis tar på seg refleksvesten på de mørke veien nå i vinter. Det sparer liv!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter