lørdag, januar 16, 2021

Magnus Carlsen ble verdensmester i lynsjakk – hylles for sin gode sportsånd

Mest lest nå

For andre året på rad er Magnus Carlsen verdensmester i lynsjakk.

Carlsen ble verdensmester uten å tape et eneste av 21 partier, og konkurrentene var dermed ikke i nærheten av å matche nordmannen.

– Jeg var litt nervøs på slutten. Jeg hadde mye energi i starten av dagen, men det er vanskelig å være på hele tiden. Dette var en deilig følelse, sa Carlsen til NRK etter seieren.


God sportsånd 

I nest siste parti oppsto det en merkelig situasjon. Carlsen skulle møte russiske Jan Nepomnjatsjtsji som ikke var på plass da partiet begynte. Dommeren startet klokken, og Carlsen hadde alle muligheter til å utnytte den merkelige situasjonen til sin fordel. Det gjorde han ikke, og gikk med på å gi russeren remis. Nå hylles han for sin ærlige opptreden.

– Jeg ba dommerne stoppe klokken, for jeg ville ikke vinne på den måten. Da ville det hatt en bismak. Det var en vanskelig situasjon psykisk syns jeg. Jeg taklet det ikke bra, så jeg var glad da han ba om remis, fortalte Carlsen til NRK.

Dagens seier betyr at Carlsen er den første i sjakkhistorien med ti VM-titler totalt. Og han er den eneste i verden som har klart å ta fire VM-titler i lynsjakk. For en mester i brettspill!

For en prestasjon og for et sjakkgeni Magnus Carlsen er! Gratulerer så mye med en enorm bragd – trykk på deleknappen for å gratulere Carlsen du også! 

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter