Hjem Helse Mailinn drakk 34 øl hver dag – da hun havnet i koma snudde hun livsstilen helt rundt

Mailinn drakk 34 øl hver dag – da hun havnet i koma snudde hun livsstilen helt rundt

Mailinn drakk 34 øl om dagen. Flere år med alkoholmisbruk var i ferd med å ta livet av henne. Hun ble reddet av en dramatisk sykdom, som førte til at hun ble lam. Nå inspirerer hun andre til livsstilsendringer.

19. mars 2020 ble Mailinn lagt i koma. Hun var 165 kilo. 28 år gammel falt hun om av Guillain-Barré syndrom. Det er en autoimmun sykdom som fører til nerveskade og lammelser i bein og underkropp. Pustemusklene kan også svekkes. Mailinn ligger to måneder i koma.

– Da jeg var syk var det helt jævlig, men nå er det beste som kunne skjedd meg. Jeg er helt sikker på at jeg ville ha drukket meg til døde om jeg ikke hadde havnet i koma, sier hun til Dagbladet.

I takt med voksenlivet fikk alkohol en større plass i livet hennes. Hun slet med depresjoner og angst, og merket at bekymringene ble mindre når hun var alkoholpåvirket. Da hun var 21 gikk alkoholinntaket ut av kontroll.

De siste åra før Mailinn klarte å kutte alkoholen gikk all tid og alle penger hun hadde med til å drikke. Hadde hun promille under tre begynte hun å reparere.

Sykdommen ble vendepunktet. De verste alkoholabstinensene forsvant da hun lå i koma. Men det var likevel en lang vei å gå tilbake til helse.

På sykehuset setter hun et mål: Hun skal inn i bunaden sin igjen. Mailinn holder fast ved tanken på et liv uten alkohol, og nekter å gi opp til sykdommen.

De fleste som får denne sykdommen, vil ifølge NHI oppleve en gradvis forbedring, og omtrent 60 prosent blir helt friske og gjenvinner normal funksjon i bein og armer. Men ofte kan det gå seks til tolv måneder før en er helt frisk. 

Etter et langt sykehusopphold venter opptrening. Mailinn måtte lære å gå igjen. Sykdommen gjorde henne lam. I dag kan hun ikke bare gå helt uten støtte. Hun har trent knallhardt og ga aldri opp. I en av videoene på Instagram ser vi den 90 kilo lettere 30-åringen løpe.

Etter sykehusoppholdet har ikke Mailinn rørt en dråpe alkohol. Nå holder hun på med utdannelse som intensivsykepleier – som hun påpeker til avisa har hun mye erfaring som kan hjelpe andre. Og ja – bunaden passer også:

– Jeg kunne ønske jeg visste hvor bra livet kom til å bli på den tida jeg var alkoholiker. Jeg ser på bilder av meg selv fra den tida, og ser håpløsheten i øynene mine. Jeg vil bare gi henne en klem. Hadde jeg hatt en tidsmaskin, ville jeg dratt tilbake i tid og sagt til meg selv: «Her er du. 30 år gammel. Det ordner seg», sier hun.

instagram-kontoen soyli91 deler 30-åringen før- og etterbilder. Her promoterer hun sunn livsstil, og viser at det går an.

Mailinn har valgt å fotelle sin historie i håp om at åpenhet hjelper andre i en liknende situasjon.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com