in

Maine coon-katten Lotus, tar Instragram med storm

main coon
Main coon katt

Den svenske katten Lotus er like stor som et barn. Og da mener vi ikke som en liten baby. Nei, han er like stor som en femåring. Og nå blir han digget av fans over hele verden.

Lotus er som en helt vanlig katt. Han liker å tusle rundt i huset, sove og han elsker å få kos. Og til tross for størrelsen, er han litt engstelig av seg. Han er stille og rolig, og setter pris på fred og ro.

Når Lotus åpner munnen for å si noe, kommer det ikke et brøl, slik de fleste forventer. Nei da, det kommer et lite, forsiktig «maju».


Lotus får lov til å gå ute, og han elsker snø. Og så er han kjempeflink til å fange mus.

Verdens største katterase

Lotus er av katterasen Main coon, som regnes for å være verdens største katterase. Voksne hanner kan veie helt opp til mot 10–12 kilo. Ekstra store hanner kan bli helt opp mot 16 kilo og måle mer enn 120 cm fra nese til hale.

Kattene minner litt om norsk skogkatt, men er mye større. Pelsen er veldig tung, men silkemyk. Main coon har også karakteristiske dusker på ørene, og blir ofte forvekslet med gauper.

Det sies av Main coon ikke bare har et veldig spesielt utseende, men at de også har en helt spesiell personlighet.

Instagram-sensasjon

Lotus er faktisk ikke veldig stor til å være en Maine coon. Han veier bare 10 kilo. Men han er bare tre år gammel, og Maine coon-kattene vokser til de er fire.

Den siste tiden har Lotus blitt en Instagram-sensasjon. Moren hans begynte å dele bilder av ham på en egen konto, og folk likte det de så. I skrivende stund har Lotus over 243.000 følgere på Instagram.

LES OGSÅ: Katten til Fredrik nekter sin eier å forlate han – Ikke rart at dette klippet går verden rundt

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

christine koht

Ny helsebeskjed fra Christine Koht: – NÅ ER DET NOK

24 år gammel 22-barnsmor ønsker seg flere barn