Forsiden Dyr Main coon-katten Lotus, tar Instragram med storm

Main coon-katten Lotus, tar Instragram med storm

-

Den svenske katten Lotus er like stor som et barn. Og da mener vi ikke som en liten baby. Nei, han er like stor som en femåring. Og nå blir han digget av fans over hele verden.

Lotus er som en helt vanlig katt. Han liker å tusle rundt i huset, sove og han elsker å få kos. Og til tross for størrelsen, er han litt engstelig av seg. Han er stille og rolig, og setter pris på fred og ro.

Når Lotus åpner munnen for å si noe, kommer det ikke et brøl, slik de fleste forventer. Nei da, det kommer et lite, forsiktig «maju».

Lotus får lov til å gå ute, og han elsker snø. Og så er han kjempeflink til å fange mus.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Lotus (@lotus_the_mainecoon)

Verdens største katterase

Lotus er av katterasen Main coon, som regnes for å være verdens største katterase. Voksne hanner kan veie helt opp til mot 10–12 kilo. Ekstra store hanner kan bli helt opp mot 16 kilo og måle mer enn 120 cm fra nese til hale.

Kattene minner litt om norsk skogkatt, men er mye større. Pelsen er veldig tung, men silkemyk. Main coon har også karakteristiske dusker på ørene, og blir ofte forvekslet med gauper.

LES OGSÅ
Hundens lojalitet blir hyllet nesten 100 år etter hans død!
LES OGSÅ
Møt den majestetiske Maine Coon – Den enorme katten som tar nettet med storm

Det sies av Main coon ikke bare har et veldig spesielt utseende, men at de også har en helt spesiell personlighet.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Lotus (@lotus_the_mainecoon)

Instagram-sensasjon

Lotus er faktisk ikke veldig stor til å være en Main coon. Han veier bare 10 kilo. Men han er bare tre år gammel, og Main coon-kattene vokser til de er fire.

Den siste tiden har Lotus blitt en Instagram-sensasjon. Moren hans begynte å dele bilder av ham på en egen konto, og folk likte det de så. I skrivende stund har Lotus over 243.000 følgere på Instagram.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Lotus (@lotus_the_mainecoon)

Populært

Marte Frimand
Marte er utdannet journalist med lang erfaring. Hun har tidligere blitt kåret til årets gullpenn under Vixen Blogg Awards for bloggen Casa Kaos.