søndag, november 29, 2020

Maksimer levetiden til mobilbatteriet ditt med disse tipsene

Mest lest nå

Dette bursdagsbildet går viralt. Kan du se hvorfor?

Da lille Elijah fylte fem år, ønsket han seg et helt spesielt tema for bursdagen sin. Mamma Rachel Perman, spurte sønnens oldeforeldre om de...

Amalie Snøløs avslører sykdom

TV2-profil og influenser Amalie Snøløs (24) avslørte sykdom på direkten. Mange husker Amalie Snøløs da hun deltok på Farmen i 2017. Snøløs kom...

Sveriges prinsepar har korona

Prins Carl Philip (41) og prinsesse Sofia (35) har testet positivt for coronaviruset.  Det svenske kongehuset opplyser i en pressemelding torsdag morgen at Prins Carl Philip...

Vi lever i en verden der mobilen brukes til alt; underholdning, nyheter, betalinger og sosialt lag med andre. De fleste av oss har nok opplevd at mobilen går tom for strøm på et ugunstig tidspunkt, men heldigvis finnes det løsninger. Med noen enkle tips og triks kan du sørge for at mobilen din har flere timers bedre kapasitet, slik at du får gjort alt du skal – og vel så det.

Slik unngår du å gå tom for strøm

Det er mange grep du kan ta for å forbedre levetiden til batteriet. Det krever ikke så veldig mye mer enn generell kunnskap om mobilen din samt om eventuelle apper som kjører. Nedenfor lister vi opp de enkleste triksene for bedre batterikapasitet på mobilen.


Velg riktig oppsett

De aller fleste smarttelefoner i dag har flere forskjellige innstillinger du kan benytte deg av. Mange har en egen spareblussmodus tilgjengelig, der unødvendige applikasjoner og oppdateringer deaktiveres frem til mobilen blir koblet til en strømkilde neste gang. Vil du maksimere telefonbatteriets levetid, er dette første steg i riktig retning. I tillegg til å aktivere spareblussmodus, kan du justere ned lysstyrken på skjermen. Du kan også kjøre oppdateringer på telefonen når disse er tilgjengelige – noen ganger gir oppdateringer forbedret batterikapasitet.

Skru av varslinger og stedstjenester

En rekke applikasjoner bruker både steds- og varslingstjenester – faktisk gjør de aller fleste apper det. Det betyr at appene hele tiden jobber med å oppdatere seg på hvor du befinner deg, og de bruker ressurser på å sende deg varslinger – alt fra meldinger om nye e-poster, en ny melding på Facebook eller at en oppdatering er tilgjengelig på et spill. Vil du spare strøm på enheten, bør du sørge for å deaktivere varslinger og stedstjenester – i hvert fall på de appene der det ikke er nødvendig å ha dem aktivert.

Flymodus

Selv om du har telefonen i spareblussmodus, er det alltid enkelte prosesser som jobber i bakgrunnen via internett. Dette trekker unødvendig mye strøm fra enheten, og du kan oppleve at batterinivået har sunket med flere prosent mellom hver gang du tar opp mobilen, helt uten noen åpenbar grunn. For å unngå dette, kan du sette telefonen i flymodus. Da er ikke enheten lenger koblet til internett, og batterinivået holder seg mer stabilt. Husk i midlertid at ingen når deg på telefonen når flymodus er aktivert. Dette bør derfor bare være en midlertid løsning når du har behov for å spare batteri.

Bruk nettleseren i stedet for apper

De aller fleste smarttelefoner lar deg laste ned apper. Dette skal forenkle brukeropplevelsen din, men det mange ikke vet, er at apper krever ekstremt med batterikapasitet. Det vil så klart variere fra app til app hvor mye strøm som kreves, men som en tommelfingerregel bør du ikke laste ned appen til favorittcasinoet eller favorittbutikken din – bruk mobilversjonen deres i stedet. Det krever ikke veldig mye ekstra innsats fra din side, og det har store fordeler for batteriets levetid. Husk også å slette apper du ikke bruker. De bruker unødvendig kapasitet.

Lukk alltid apper etter bruk

Noen ganger må vi så klart bruke apper, det er ikke til å unngå. Men husk å lukke appene igjen etter bruk. Mange tror at appene lukkes automatisk når du forlater aktuell applikasjon, men det er ikke tilfellet. Appen står fremdeles og jobber i bakgrunnen, helt til du får avsluttet prosessen helt. På iPhone gjøres dette ved å trykke inn «hjem»-knappen to ganger og deretter krysse ut alle apper som viser seg å være aktive. Andre telefoner kan ha andre måter å gjøre dette på, så undersøk gjerne med forhandler.

Sjekk hvilke apper som tar mest batterikapasitet

Noen apper krever mer batteri enn andre. Disse inkluderer gjerne større spillapper så vel som apper der du kan kommunisere med andre – som Snapchat og Messenger. Ved å unngå bruk av disse appene, i hvert fall så godt det lar seg gjøre, vil du kunne bruke telefonen i lenger tid uten å måtte lade den. Du trenger så klart ikke å slutte å bruke appene fullstendig, men kanskje du kan sende en SMS fremfor å sende melding via Messenger eller Snapchat i blant. Små grep kan ha stor effekt.

Unngå unødvendig bruk av mobilen

Det kanskje enkleste trikset i boka er så klart å unngå unødvendig bruk av telefonen. Hver gang du trykker på telefonen settes en rekke prosesser i gang, og det krever batterikapasitet. Selv om dette er det enkleste du kan gjøre for å hindre unødvendig bruk av batteriet, er det nok noe av det som er vanskeligst å gjennomføre. Mange av oss trykker på telefonen uten mål og mening hele tiden. Det har ikke noe for seg – men vi gjør det allikevel. Gjør det til en vane å kun sjekke telefonen ved behov, eventuelt til faste tider. Det kan være tøft, men det er verdt det.

Alle monner drar

Tipsene vi har gått igjennom her er så klart ikke tips du må følge til enhver tid. Så lenge du er bevisst på hvilke prosesser som kjører i bakgrunnen, hvilke apper som krever mest strøm og hvilke tiltak du kan iverksette dersom du ser at batteriet tappes for fort, er mye gjort. Som et lite tips helt til slutt, anbefaler vi deg å gå inn i innstillingene og aktivere visning av batteriprosent. Da vil du til enhver tid se hvor mange prosent batteri du har igjen – for litt bedre kontroll, rett og slett.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter

Slik taklet Eli Hagen sjalusien: – Jeg kastet brevene i papirkorga

Carl I Hagen har levd et liv i offentlighetens søkelys. Det betyr også mye oppmerksomhet fra svermende kvinner.  – Sjalusi utløser forferdelige destruktive følelser. Og...

Frekk kvinne hånet «møkkete mann» – svaret hans går viralt

Da kvinnen kom med en frekk kommentar på utdanningsnivået til den skitne håndverkeren valgte han å svare på tiltale.  Håndverker Andy Ross var innom det...