Hjem Historier fra livet Malene (23) sluttet å drikke etter den hendelsen: – Har det mye bedre nå enn jeg hadde det før

Malene (23) sluttet å drikke etter den hendelsen: – Har det mye bedre nå enn jeg hadde det før

23 år gamle Malene Vatnøy var glad i en real fest, men i de verste periodene kunne en fest føre til flere døgn med drikking.

– Jeg merket etter hvert at når jeg gikk på fest, så klarte jeg ikke å slutte å drikke, forteller den 23 år gamle studenten Malene Vatnøy til TV 2.

Etterhvert ble drikking en flukt fra tanker og bekymringer. Hvorfor det ble slik vet hun ikke.

– Jeg har gjort research og snakket med folk, men ikke blitt henvist. Jeg skulle nok gjerne hatt hjelp fra en spesialist til å finne ut av de grunnleggende problemene som gjør at jeg craver alkohol, forteller hun til TV 2.

Det var etter at noen få glass julaften resulterte i at hun gjemte seg på rommet og drakk til andre juledag endringen kom.

– Pappa ble så knust. Jeg ga han alkoholen og vi hadde en lang samtale hvor konklusjonen var at vi måtte gjøre noe med det, sier hun.

I dag er det 9,5 måneder siden Malene har drukket. Hun deler både tips til rusfrie friuker og tanker rundt hvorfor hun fikk et så vanskelig forhold til alkohol på TikTik-kontoen sin.

Da hun hadde vært edru i 100 dager la hun ut en video. Her sier hun at «Det var gøy i starten men til slutt så ble det så mye greier med det. Det skjedde så mange dumme ting og det påførte meg så mye angst og nedstemthet at jeg fikk nok».

Hun er også klar på at hun ikke vet om hun kommer til å holde seg unna alkohol resten av livet.

– Det er ikke noe mål for meg å være alkoholfri resten av livet, men er det noe jeg vet så er det at jeg har det mye bedre nå enn jeg hadde det før, sier 23-åringen.

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com