torsdag, april 9, 2020

Mamma Camilla er opprørt – folk stjeler ting fra sønnens grav

Mest lest nå

Sykepleieren døde av korona. Ble hedret av kollegene

Den britiske sykepleieren og jordmoren døde av korona fredag forrige uke. Bildet av kollegene som minnes henne i sykehusgangene har gått verden rundt. Lynsay Coventry...

Christine Kohts nye oppdatering: – kommer jeg til å dø?

I et nytt videoinnlegg på Facebook beskriver Christine Koht hvordan redselen for koronaviruset er for henne i disse dager. Men hun forteller også om...
Artikkelen fortsetter etter annonsen

Lille Malte ble født i fjor høst, altfor tidlig og med en hjertefeil. Han døde samme dag. Siden har mamma Camilla Christensen, pappa Axel Olin og deres tre barn jevnlig satt lys og leker på Maltes grav. Men hver gang har noen vært der og stjålet lysene.

«Det er ikke mange barn som fødes med dette, og i noen tilfeller går det an å redde de. Men i Maltes tilfelle, kunne ikke legene garantere noe. Så det gikk som det gikk», sier Camilla til svenske Expressen.

I november ble lille malte gravlagt på kirkegården i Nosaby i Sverige. Camilla og Axel er ofte på graven sammen med Maltes søsken. Malte var parets første barn sammen. Fra før har Camilla sønnen Dennis, og Axel har sønnen Hampus og datteren Agnes.

Foto: Privat

Lyktene forsvinner

I begynnelsen av januar i år, besøkte Camilla graven sammen med Dennis og Hampus. De satte ned en ny lykt på graven.

«Det var viktig for barna at det var lys på Maltes grav. De skjønner at dette er deres lillebror som ikke finnes mer», sier Camilla.

«Vi tente lykten og la også ned et nytt hjertelys. I lykten var det et ellys. Det var veldig fint», sier hun videre.

Men to dager senere, da Camilla besøkte graven igjen, var ellyset borte.

«Lokket på lykten lå bare løst over. Da så jeg at også det nye hjertelyset var borte», sier hun.

Foto: Privat

Føles som et innbrudd

Først ble Camilla veldig opprørt. Men så ble hun lei seg.

«Det føles nesten som at noen har brutt seg inn hos oss. Det er jo bare noen lys, men de stod på Maltes grav. Det er jo et uskyldig barn som ligger der. Hvordan kan noen stjele fra det», spør hun.

Camilla kjøpte et nytt ellys, og skrev Maltes navn på det. Men bare noen dager senere, var dette også borte. Nå har Camilla sluttet å kjøpe ellys til Maltes grav. Nå setter hun i stedet vanlige gravlys der.

«Men det er ikke det jeg egentlig vil ha der. Jeg  vil ha ellys slik at jeg vet at det alltid lyser hos Malte», sier hun.

Foto: Privat

LES OGSÅMann snubler over gravstein i skogen og blir svært overrasket over hva som står på den

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter