Hjem Nyheter Mandag må du og hunden huske på dette

Mandag må du og hunden huske på dette

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Mandag 1. april trer den landsdekkende båndtvangen i kraft. Med mindre du befinner deg i et av landets friområder for hund, må hunden holdes i bånd over alt fra og med denne dagen.

Norsk Kennel Klub rykker ut i en pressemelding og oppfordrer hundeeiere til å opptre ansvarlig og overholde båndtvangen.

Det er presisert at båndtvang betyr at hunden skal være fysisk i bånd, eller forsvarlig inngjerdet. Det er ikke tilstrekkelig at hunden er under kontroll og i følge med eieren. Den ordinære landsdekkende båndtvangen strekker seg frem til og med 20. august, og gjelder for alle hunder, uavhengig av rase, størrelse og brukstype.

RELATERT: Båndtvang for pus? Ny rapport slår fast at katter kan være en trussel for biologisk mangfold

RELATERT: Sauebonden fortviler: Bare i august er fire av sauene hans jaget i døden av løse hunder

Båndtvangen er innført for å beskytte velferden til vilt og deres avkom. Dyrelivet er ekstra sårbart fra april til august, og hunder skal derfor holdes i bånd eller være forsvarlig inngjerdet i denne perioden.

Båndtvangen varer ifølge Mattilsynet frem til 20. august. De opplyser også at om du møter en hund som er løs i strid med reglene om båndtvang, kan du fange den inn og levere den tilbake til eieren hvis denne er i nærheten, og du kan ta hånd om hunden på forsvarlig og lovlig måte. Dersom dette ikke er mulig, skal hunden snarest leveres til politiet.

Hvis man bryter reglene for båndtvang, kan man ilegges bot. Merk at enkelte kommuner har særskilte regler. Dersom du er i tvil om hva som gjelder der du er, må du undersøke dette, og forsikre deg om at du kjenner regelverket. Du kan sjekke når det er båndtvang i din kommune her.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com