Hjem Nyttig Mange feiler her: 5 frukter du ikke bør oppbevare i kjøleskapet

Mange feiler her: 5 frukter du ikke bør oppbevare i kjøleskapet

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Noen ting har det bedre på kjøkkenbenken enn i kjøleskapet. Var du klar over at du ikke skal oppbevare disse fruktene i kjøleskapet?

Vi har vel alle kommet hjem med poser fulle av frukt og grønt i den beste tro om at vi skal spise dem før de blir dårlig, bare for å se dem forfalle og råtne rett foran øynene våre. Dette kan skyldes at vi ventet for lenge med å spise dem, men det kan også være på grunn av feil i hvordan vi oppbevarer dem. Akkurat som mennesker trives frukt og grønnsaker best under visse forhold.

Noen typer frukt holder seg lenger hvis de får kjøle seg ned i kjøleskapet. Visse frukter, som druer, bær og aprikoser, bør alltid oppbevares i kjøleskapet, ifølge Christi Evans, en kostholdsspesialist og registrert ernæringsfysiolog ved Oklahoma State University Extension.

I tillegg må «enhver frukt eller grønnsak som er skrelt eller kuttet oppbevares i kjøleskapet», sier Evans.

Men mange andre frukter og grønnsaker trenger å tilbringe litt tid på kjøkkenbenken før de er klare til å spises. Epler, avokadoer, ferskener og pærer er eksempler på produkter som bør holdes utenfor kjøleskapet til de har modnet.

«Når de er modne, kan de oppbevares i kjøleskapet for å forlenge levetiden,» sier Evans.

Andre frukter bør aldri se innsiden av et kjøleskap (med mindre de har blitt kuttet opp), da de kalde temperaturene kan påvirke smaken deres, og nærheten til etylengass utskilt av andre frukter i kjøleskapet kan fremskynde forråtnelsesprosessen.

For å sikre at friske frukter modnes godt og varer så lenge som mulig, bør du unngå å oppbevare disse fruktene i kjøleskapet:

Meloner

melon 1

Meloner er på Evans liste over frukter som definitivt bør holdes utenfor kjøleskapet. Vannmelon vil forverres raskere i kjøleskapet og vil miste sin livlige smak og tekstur. Igjen, enhver frukt som allerede er skivet bør oppbevares i kjøleskapet. Dette er grunnen til at du ser de beholdere med kuttede vannmeloner som kjøles ned i dagligvarebutikkene.

LES OGSÅ: Visste du at vannmelonen har kjønn?

Bananer, Mango og Papaya

Som med mange typer frukt som opprinnelig kommer fra tropiske og subtropiske områder i verden, er disse fruktene følsomme for kulde og bør etterlates til å modne ved romtemperatur, noe som tillater dem å utvikle sin smak og tekstur. Bananer, for eksempel, kan utvikle svart skinn når de oppbevares i kjøleskapet, og de vil ikke oppnå sin fulle sødme. Når du oppbevarer dem på benken, beskytt den følsomme huden fra å bli blåmerket med en bananhenger.

LES OGSÅ: Kaster du bananer med sorte flekker? Det bør du ikke!

Tomater

Foto: Pixabay

Har du lagt merke til at tomater aldri oppbevares i kjøleskapet i frukt- og grøntseksjonen i dagligvarebutikken? Det er fordi tomater ikke bør oppbevares i kjøleskapet! Å lagre tomater i kjøleskapet kan endre smaken deres, redusere fargen deres, og gjøre dem tørre og melete. Ved å holde tomatene dine på et kjølig, tørt sted vil du tillate dem å modne og bevare sin glans.

LES OGSÅ: Hvor sunn er makrell i tomat egentlig?

Sitrusfrukter

sitron

Frukt som sitroner, appelsiner, grapefrukter og lime trenger ikke å oppbevares i kjøleskapet, så det er trygt å la dem være ute hvis du planlegger å spise dem innen rimelig tid.

LES OGSÅ: Drikk ett glass sitronvann hver morgen – det kan gi deg en rekke helsegevinster

Morsom fakta: «I motsetning til mange frukter, inkludert epler, ferskener, pærer og tropiske frukter, fortsetter ikke de fleste sitrusfrukter å modne etter at de er plukket,» forklarer Evans.

Ananas

Ananas bør nyte friheten på kjøkkenbenken i stedet for å leve i kjøleskapet. Igjen, på grunn av deres tropiske opprinnelse, trives ikke ananas i kulden. Ved romtemperatur vil de modne og gi fra seg den søte ananasaromaen når de er klare til å spises.

  1. kvinne med avokado
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com