Hjem Historisk Mange jeans har en bitte liten lomme – kan du gjette hva den er til?

Mange jeans har en bitte liten lomme – kan du gjette hva den er til?

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Den lille lommen på jeansene er egentlig designet for å holde en hverdagslig gjenstand fra 1800-tallet. Det avslører Tracey Panek som er historiker og ansatt hos jeansgiganten Levi Strauss & Co

Har du noen gang lurt på hva de små lommene på jeans brukes til? Designet som i dag virker temmelig lite praktisk dateres tilbake til 1800-tallet. Da detaljen ble introdusert ga den nok mye mer mening til forbrukerne enn det som er tilfellet i dag.

Den gang var det faktisk så nyttig at Levi Strauss i mai 1873 tok patent på det spesielle lommedesignet, forteller Tracey Panek til nettsiden Insider. Men det var først i 1890 med «Lot 501»-jeansen, som er modellen for Levis 501-jeans i dag, at løsningen ble tatt inn i masseproduksjonen.

Siden designere fortsatt inkluderer denne lommen på jeans nå, mer enn hundre år senere, er det mange forbrukere i moderne tid som har undret seg over hva som er funksjonen. På 1990-tallet da vi hadde de små Nokia-telefonene var det mange som forsøkte å dytte den lille mobiltelefonen ned i den enda mindre lommen – noe som for så vidt gikk an, med et nødskrik. Men videre komfortabelt var det ikke. Nøkler eller småpenger, som er andre gjenstander folk har forsøkt å få til å passe oppi den lille jeanslomma, er heller ikke en videre behagelig eller god løsning.

Det er rett og slett slik at det er et fåtall av dagens konsumenter som eier gjenstanden denne lomma opprinnelig ble designet for å romme: Nemlig lommeuret!

– Klokkelommen var en del av vår første midjeoverall. Det eldste midjeoverallsene i Levi Strauss & Co. Archives fra 1879 inkluderer klokkelommen, opplyser fortalte Tracey Paneki en e-post til Insider.

Og siden den lille lommen var ment for å romme lommeur, vil du vanligvis ikke finne denne lommen på for eksempel dressbukser. Dressjakker har allerede plass for lommeuret, og dermed ville det være overflødig med en ekstra lomme på buksene.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com