in ,

Mange skaffet seg husdyr under pandemien – Nå dumpes de i naturen

Under kronakrisen valgte mange å skaffe seg kjæledyr når de allikevel måtte være hjemme, men nå dumpes det svært mange dyr i naturen. «Folk har ikke tid lenger» skriver svenske P4.

Dyrebeskyttelsen merket en stor økning av folk som ønsket å adoptere katter under koronakrisen. Men man var allerede da redde for at interessen skulle dale når livet gikk mot det normale igjen, noe P4 Stockholm rapporterte om.

Og de som var bekymret fikk rett. De siste ukene har ulike dyreorganisasjoner slått alarm om mange dyr som rett og slett dumpes i naturen.

Bena var brukket

Therese Bergman driver foreningen Smådjurschansen, og hun kan fortelle at de i det siste har sett en økning i omplassering av kaniner. Og i mange tilfeller dumpes kaninene i skogen, skriver Bergman i et Facebook-innlegg.

Det här är vad som händer när folk släpper ut sina kaniner.Som ni vet så är det oerhört mycket hemlösa och dumpade…

Posted by Smådjurschansen on Sunday, August 1, 2021

«Dette er hva som skjer når folk slipper ut kaninene sine. Som dere vet er det mange dumpete og hjemløse kaniner i år. I går mottok vi en melding om denne lille kaninen som trengte hjelp. Det viste seg at den lille var i så dårlig forfatning at den måtte rett til dyrlegen for avliving. Kaninen hadde to knuste ben og var full av fluelarver» skriver hun i innlegget.

Men det er ikke bare kaniner som blir forlatt i naturen, nå varsles det også at mange katter blir dumpet av eierne sine, skriver radiokanalen.

«Mange skaffet seg kjæledyr da de var alene, og nå når samfunnet har åpnet opp igjen, da har de ikke tid til dyret lenger, og det blir en lett løsning å dumpe det, sier Pia Lindkvist, formann i «Dyrenes venner» i Växjö.

Hva synes du om dette? Del gjerne innlegget for at folk skal bli oppmerksomme på denne dyremishandlingen!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Tenåringsjenta var for sen til skolen – Hun ba mamma om å skrive i meldeboka, morens respons hylles av tusener

Gullhesten kalles «verdens vakreste hest»