lørdag, januar 16, 2021

Mangemilliardær frykter det verste: – Helvete kommer

Mest lest nå

I et intervju med CNBC kom mangemilliardær og hedgefond-manager Bill Ackman med et dystopisk budskap til amerikanere om konsekvensene Koronaviruset vil ha på økonomien. 

Under intervjuet anbefaler milliardæren at samfunnet stenges ned i 30 dager, og at all økonomisk aktivitet stanses under perioden.

Ackman hevder at flere millioner amerikanere vil dø, industrier vil kollapse, og at den amerikanske økonomien vil falle inn i en dyp resesjon, hvis ikke nasjonen stenges ned i en 30-dagers periode.


Under intervjuet raste Dow Jones Industrial Average-indeksen med mer enn 1000 poeng, noe som resulterte i en terminering av handelen i 15 minutter, ifølge Forbes.

Kjøper aksjer i selskaper som vil gå dukken

Ackman avslørte at han kjøpte aksjer i Hilton, Starbuck, og Restaurant Brands International (Burger King sitt morselskap). Siden disse aksjeselskapene forventes å miste sin markedsverdi under Koronakrisen, anklagde flere han for å prøve å skremme investorer til å selge, slik at han kan kjøpe aksjene til en lavere pris (såkalt «short-selling»).

Markedskommentatorer anklager han også for å spre frykt, og hevder at en månedslang «pause» ikke er realistisk.

Det fikk Ackman til å avklare hans posisjon i en Tweet:

– Jeg er sikker på at presidenten vil ta det riktige valget, som er å midlertidig stenge ned landet, og samtidig stenge grensene. Dersom det skjer, kan vi vinne krigen mot viruset og økonomien vil heve seg.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av CNBC (@cnbc)

Her er noen av de kontroversielle påstandene Ackman kom med under intervjuet:

  1. «Mine kollegaer trodde jeg hadde blitt gal da jeg gjorde meg klar for pandemien ved å ta ut store summer penger fra bankautomater.»
  2. «Helvete kommer.», sa han til administrerende direktører for selskaper han har investert i.
  3. «Vi vil oppleve en Depresjons-lignende periode i landet, og millioner av mennesker vil dø rundt om i verden. Og mange millioner amerikaner vil dø.
  4. «Kapitalisme fungerer ikke i en 18-måneders shutdown; kapitalisme kan funke i en 30-dagers shutdown.»
  5. «Hvordan dreper vi det? Alle går hjem og sitter seg ned på sofaen. Du ser på Netflix, og du bestiller fra Chipotle. Og du blir der en måned.»

14,000 mennesker er smittet i USA

I USA er det over 14,000 bekreftede tilfeller av Koronasmitte. Mange frykter tallet er mye høyere. I respons til viruset har Trump blant annet sagt at det ikke er problematisk, og spredd flere løgnaktige påstander om det.

Men i løpet av de siste dagene har Trump tatt til fornuften og satt i gang en rekke tiltak for å både bremse spredningen og gjøre livet enklere for arbeidstakere som mister jobbene sine. Det mest nylige tiltaket er en «stimulipakke» på 112 milliarder kroner, som skal fordeles på ulike utsatte sektorer, og til folket. Det er planlagt å gi hver amerikanske borger 1000 dollar hver måned.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter