Hjem Historier fra livet Mangemillionæren ga 2,4 milioner til gatefeieren – nå er han i pengetrøbbel selv og gikk rettens vei for å få pengene tilbake

Mangemillionæren ga 2,4 milioner til gatefeieren – nå er han i pengetrøbbel selv og gikk rettens vei for å få pengene tilbake

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Mellom 2012 og 2014 fikk gatefeieren penger for å betale bed boliglånet sitt av drikkekompis og mangemillionæren. Gatefeieren sier det var gaver, mens mangemillionæren plutselig gikk rettens vei og hevdet det var lån.

En mangemillionær som for ti år siden ga 200.000 pund, tilsvarende 2,4 millioner kroner, til en drikkekompis som jobber som gatefeier har vunnet frem i retten med et krav om at gatefeieren må betale pengene tilbake. Dette melder den britiske avisa Daily Mail.

Mangemillonæren John Rankin Cornforth (62) ga kontantene i avdrag til gatefeier Simon Denyer slik at han kunne betale regninger i forbindelse med skilsmissen samt lånet på leiligheten.

Cornforth som tidligere var advokatfullmektig arvet flere millioner pund da hans rike far døde. Han ga gatefeieren Simon Denyer rundt 200.000 pund i tre omganger mellom 2012 og 2014.

Cornforth som har et hjem verd 1,5 millioner pund og eiendom på New Zealand verdt 600.000 pund, førte en svært behagelig livsstil på penger fra et familiefond allerede før han arvet pengene fra sin far.

Han hadde blitt drikkevenner med gatefeieren etter de to møttes på en nyttårsfest. Først ga han sin fattige venn 76.300 pund for å dekke kostnadene rundt en svært krevende skilsmisse han gikk gjennom i 2012. Deretter ga han gatefeieren ytterligere 125.000 pund i 2014, slik at gatefeieren kunne betale ned boliglånet sitt.

Endte i retten

I retten sa mangemillionæren at han trodde vennen snart ville arve betydelige summer og dermed bli i stand til å betale han tilbake. Saken endte i retten da gatefeieren nektet å betale tilbake pengene han fikk for å betale ned boliglånet.

Skilsmissepengene har gatefeieren alt betalt tilbake, men han hevder pengene til boliglånet var en gave fra sin rike venn.

– Det er etter min vurdering usannsynlig at fordringshaveren, selv om han på det tidspunktet var en velstående mann, ville ha gitt 125.000 pund, en betydelig sum, til en venn. Til og med en nær venn, sa dommeren og dømte gatefeieren til å betale tilbake.

Mangemillionæren sa han ikke hadde skrevet lånedokumenter, fordi dette var en venn han stolte på. Gatefeierens advokat sa på sin side at han måtte skjønne at disse pengene var enorme summer for en gatefeier som var i en svært alvorlig økonomisk krise.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com